Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πότε μπορεί να διανυκτερεύσει σε σπίτι φίλου;

Η σωστή στιγμή για τα sleepovers.



Τι πιο ωραίο από δύο φίλους ή φίλες που περνάνε το απόγευμα μαζί στο σπίτι του ενός παιδιού και μάλιστα κοιμούνται μετά και μαζί. Πόσο αρέσει αυτό στα παιδιά αλλά και πόσο εξυπηρετεί και τους γονείς όταν αρχίσει να γίνεται. Να το πούμε και αυτό.

Πότε όμως είναι έτοιμο ένα παιδί να πάει σε ένα ξένο σπίτι να κοιμηθεί εκεί; 

Νομίζω πως δεν υπάρχει ακριβής ηλικία. Σίγουρα όταν το παιδί είναι μικρό και π.χ. κατουριέται καμιά φορά στον ύπνο του, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Ούτε το παιδί θα νιώσει άνετα ούτε μπορείς να βάλεις την άλλη μαμά να αναλάβει κάτι τέτοιο. Ή να αλλάζει σεντόνια μέσα στο βράδυ. 

Επίσης, ένα παιδί που για χ λόγους ξυπνάει μέσα στη νύχτα και αναζητά τους γονείς του, ούτε αυτό είναι έτοιμο, προφανώς.

Σε μεγαλύτερες όμως ηλικίες, άλλα παιδιά νιώθουν πολύ άνετα το βράδυ σε ένα ξένο σπίτι, ενώ άλλα θέλουν οπωσδήποτε την παρουσία της μαμάς και του μπαμπά ή τον δικό τους χώρο, με τους οικείους ήχους και φωτισμούς. 

Η εμπειρία μου μού έχει δείξει πως όταν το παιδί το ζητήσει μόνο του, τότε θα είναι έτοιμο για ένα τέτοιο βήμα. Εάν του το προτείνουν και φαίνεται να δυσανασχετεί ή να το σκέφτεται και να πιέζεται, ας πάρει τον χρόνο του. Θα το ζήσει το sleepover αλλά λίγο αργότερα. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.