4 τρόποι να του μάθεις την υπομονή - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να του μάθεις την υπομονή

Τα παιδιά τα θέλουν όλα τώρα.

> ΠΑΙΔΙ ::
08 Νοεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θα έλεγε κανείς ότι παιδιά και υπομονή είναι άκρως αντίθετα. Έτσι είναι καθώς όταν είσαι μικρός δεν κατανοείς το νόημα της υπομονής.

Γιατί να περιμένω για αυτή την εκδρομή αφού μπορώ να την κάνω και τώρα; Γιατί να φάω αύριο το γλυκό αφού το θέλω εδώ και τώρα; Γιατί να περιμένω; Τι θα αλλάξει;

Εμείς οι μεγαλύτεροι ξέρουμε καλά πόσο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι στη ζωή μας η υπομονή. Πόσο ευφυές είναι να περιμένεις τη σωστή στιγμή, να αντέχεις τις όποιες δυσκολίες, να μην είσαι παρορμητικός. 

Πώς θα τα δώσεις όμως όλα αυτά σε ένα παιδί να τα καταλάβει;

1. Μην ικανοποιείς στη στιγμή την κάθε του επιθυμία. Άφησε λίγο χρόνο να περάσει ανάμεσα στο αίτημα- χάρη και στην ικανοποίησή αυτού. 

2. Χρησιμοποίησε συχνά τη λέξη περίμενε. Πχ. θα βγούμε έξω βόλτα αλλά περίμενε πρώτα να τελειώσω αυτή τη δουλειά ή Θα κάνουμε αυτό το ταξίδι αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. 

3. Δώσε το καλό παράδειγμα. Όταν το ασανσέρ αργεί να έρθει ή το φανάρι να ανάψει πράσινο, όταν έχει πολύ κόσμο η ουρά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, δείξε υπομονή και μην αρχίζεις τις διαμαρτυρίες. 

4. Να επιβραβεύεις το παιδί για κάθε υπομονετική του συμπεριφορά.

Όταν το παιδί μεγαλώσει μπορείς να του εξηγήσεις πόσο σημαντική είναι η υπομονή και ποιο ρόλο έπαιξε και παίζει στη δική σου ζωή, στη δουλειά, στις σχέσεις, ακόμα και στην καθημερινότητα μαζί του.

Γιατί ναι, το να είσαι γονιός σημαίνει αυτομάτως υπομονή, το ξέρουμε όλοι αυτό. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!