Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

6 λόγοι για να πάω με την κόρη μου στο 1ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Φώτα, κάμερες, πάμε!



Σινεμά ή θέατρο; Κιθαρίστας ή ντράμερ; Δεν ξέρω, γιατί να πρέπει να επιλέξω; Περνάω τέλεια κάθε φορά που παρακολουθώ με την κόρη μου μια καλή παράσταση που έχει κάτι να μας αφήσει ή μια ωραία, καλοδουλεμένη ταινία. 

Το ζητούμενο δηλαδή είναι η ποιότητα, η ψυχαγωγία και όχι μόνο η διασκέδαση. Και η αλήθεια είναι ότι έχω δει μαζί της πολλές ταινίες, κάποιες μάλιστα από αυτές ήταν μικρά αριστουργήματα. 

Έχω χίλιους λόγους να πιστεύω ότι το σινεμά είναι πολλά παραπάνω από 1,5 ώρα που περνάει μασουλώντας ποπ κορν.

Για αυτό και θα την πάρω και θα πάμε στο 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας που γίνεται Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας, στο Μέγαρο Μουσικής. 

festival1_mesa.jpg
 
Γιατί:

1. Το Φεστιβάλ επενδύει στη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και με «όχημα» τον κινηματογράφο ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου με τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με άλλες μορφές τέχνης, όπως η λογοτεχνία και το θέατρο.
 
2. Εκτός από την προβολή των 75 ταινιών, θα υπάρχουν σημαντικοί καλεσμένοι, βραβεία, πρωτότυπες ιδέες, συνέργειες, εργαστήρια κινηματογράφου και αναγνώσεις βιβλίων. 

3. Αν έχεις παιδί που δεν μπορεί ακόμα να διαβάσει υπότιτλους, θα υπάρχει ζωντανή μεταγλώτισση! Κατά τη διάρκεια της ταινίας, δύο ηθοποιοί ζωντανά στη σκηνή θα μεταγλωττίζουν τους ρόλους της ταινίας.

4. Με σύνθημα «Διαβάζω ένα βιβλίο την ημέρα» φίλοι του Φεστιβάλ διαβάζουν παιδικά παραμύθια και ιστορίες στους μικρούς θεατές. Στα ειδικά διαμορφωμένα, σαν παιδικά δωμάτια, φουαγιέ των δύο αιθουσών που φιλοξενούν τις ταινίες του Φεστιβάλ, οι γονείς και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βρουν μια πλούσια συλλογή από παιδικά βιβλία. Τα παιδικά βιβλία είναι προσφορά εκδοτικών οίκων και μετά το τέλος του Φεστιβάλ θα διατεθούν σε δημοτικές παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων. 
Σημειωτέον, οι Αναγνώσεις υποστηρίζονται από την Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου/ Δήμος Αθηναίων. 

festival_mesa.jpg

5. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ανακοινώνεται Διαγωνισμός Σεναρίου για παιδική ταινία μικρού μήκους (10΄). 

6. Θέλοντας να ενισχύσει την κριτική σκέψη των παιδιών,το Φεστιβάλ απονέμει δύο βραβεία κοινού καλύτερης μεγάλου και μικρού Μήκους ταινίας. Στη διαδικασία συμμετέχουν και οι γονείς. Επίσης, απονέμει το βραβείο καλύτερης ταινίας του σχολικού προγράμματος.

Γιατί θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό τριήμερο, κάτι πρωτότυπο, κάτι που θα κάνουμε για πρώτη φορά και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλεια!

Info: www.athicff.com & www.megaron.gr                                                             

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.