Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ήθελε κινητό και μας τούμπαρε

Να υποκύψεις ή όχι στις tech απαιτήσεις;



Συζητάω με μια άλλη μαμά χθες το πρωί. Η κόρη της και η κόρη μου, συμμαθήτριες, ετών 10. Αφού ξεκινάει με τη φράση «μου ζητάει κινητό» και εγώ απαντάω ευθύς αμέσως «όχι, βρε παιδί μου, ακόμα, άσε να πάνε Γυμνάσιο», ακολουθεί συνέχεια. 

Η μαμά αρνούνταν, ο μπαμπάς όμως υπέκυψε στις πιέσεις της κόρης του και της είπε ότι εάν έπαιρνε σε όλα τα μαθήματα 10, θα της έπαιρναν κινητό.

Το παιδί είναι καλή μαθήτρια. Και υποθέτω ότι σήμερα το απόγευμα θα την περιμένει ένα κινητό στο σπίτι, αφού η υπόσχεση είναι υπόσχεση. 

Εάν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι γράφω ιστορίες που ακούω και ζω και, να μου το θυμάσαι, θα καταλήξω να μην μου μιλάει καμία μάνα, φυσικά και έχω τις αντιρρήσεις μου. 

- Μένω σταθερή στην άποψή μου ότι το παιδί δεν χρειάζεται κινητό σε αυτή την ηλικία, εκτός και εάν μένει πολλές ώρες μόνο ή μετακινείται μόνο του και το κινητό πλέον είναι απαραίτητο για να επικοινωνεί με τους δικούς του. 

- Επιπλέον, πιστεύω ότι ένα παιδί δεν διαβάζει τα μαθήματά του για να πάρει κάποιο υλικό αντάλλαγμα. Δηλαδή, δεν θα του πεις: Εάν διαβάσεις για αύριο, θα σου κάνω τη χάρη να παίξεις με το τάμπλετ. Ή εάν είσαι καλός μαθητής, θα πάρεις κινητό. 

Δεν είναι αυτή η συνάρτηση, δεν πρέπει να είναι αυτή η εξίσωση. 

Το παιδί θα είναι τυπικό στις σχολικές του υποχρεώσεις γιατί αυτή είναι η δουλειά του σε αυτή την ηλικία. Γιατί θα του αρέσει το σχολείο, γιατί θα θέλει να μαθαίνει συνεχώς. 

Η χρήση του τάμπλετ φυσικά και θα γίνει, αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς θέλει να σπαταλίσει τον ελεύθερο χρόνο του. Δεν είναι ανταμοιβή.

Με την ίδια λογική, γιατί να αποκτήσει το πρώτο του κινητό ως επίσης ανταμοιβή για τους καλούς του βαθμούς; Δεν είναι αρκετή η χαρά και η ικανοποίησή του ότι οι κόποι του ανταμείφθηκαν; Πιστεύω πως είναι. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ