Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

10 πράγματα που (πραγματικά) δοκιμάζουν την υπομονή των γονέων

Δεν συμβαίνουν μόνο σε εσένα!


Γεωργία Κοντού

Ως γονείς θα γνωρίζετε φυσικά ότι κάθε ημέρα είναι μια νέα περιπέτεια, άλλοτε γεμάτη γέλιο και άλλοτε γεμάτη χάος!  Στο μεγαλύτερο βαθμό το χάος αυτό προέρχεται από τα καθήκοντα που συνοδεύουν το ρόλο των γονέων, τα οποία δοκιμάζουν την υπομονή τους και τους κάνουν να αισθάνονται σαν να πρέπει να λύσουν μια δύσκολη εξίσωση χωρίς να έχουν καθόλου μαθηματικές γνώσεις!

Μετά από αμέτρητες συζητήσεις με άλλους γονείς, πολλοί από εσάς σίγουρα θα συμφωνείτε ότι η ζωή θα ήταν πιο εύκολη χωρίς αυτά τα καθήκοντα. Όμως, χρειάζεται να αναρωτηθούμε: θα ήταν εξίσου συναρπαστική;

Πρέπει να αλλάξουμε πάνα!

Αρχίζει να γίνεται δύσκολη ως διαδικασία όταν τα παιδιά ξεκινούν να μπουσουλάνε. Ίσως χρειαστούν άπειρες ώρες μέχρι να καταφέρετε να τα σταματήσετε και να τα πείσετε να αλλάξουν πάνα.

Έλα να βάλουμε παπούτσια!

Πώς υποτίθεται ότι πρέπει να χωρέσουν τα πόδια του παιδιού σε αυτά τα μικροσκοπικά παπουτσάκια; Χρειάζεται να πιέσετε και να στριφογυρίσετε αρκετές φορές το ποδαράκι του με το φόβο να μην του σπάσετε τον αστράγαλο!

Ώρα να κόψουμε τα νυχάκια!

Με τόσο λεπτά νύχια και πολύ καλά αντανακλαστικά από την πλευρά του παιδιού, η διαδικασία αυτή είναι στην καλύτερη περίπτωση αρκετά ενοχλητική και στη χειρότερη εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ώρα για φαγητό…κάνε ααα!

Αφού έχετε επιτέλους καταφέρει το παιδί σας να φάει, αυτό είναι σίγουρα μετά από πολλές προσπάθειες και πολλά κόλπα (π.χ. το διαχρονικό αεροπλανάκι) για να το πείσετε για τα οφέλη και τη νοστιμιά του αρακά.

Γρήγορα για μπάνιο!

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος από τους δύο κάνει τελικά μπάνιο; Το παιδί ή ο γονέας που καταλήγει πάντα να γίνεται μούσκεμα;

Ο καθένας στη θέση του!

Η τοποθέτηση του παιδιού στο καθισματάκι του αυτοκινήτου συνοδεύεται συνήθως από κλάματα, φωνές και απότομες κινήσεις που απαιτούν από την πλευρά σας ειδικές τεχνικές καράτε για να τα καταφέρετε!

Πιες, παιδάκι μου, το φάρμακο σου!

Η χορήγηση του φαρμάκου με τη σύριγγα χρειάζεται πολλή υπομονή! Ακόμα κι αν καταφέρετε να διαχειριστείτε τις απότομες κινήσεις του κεφαλιού του παιδιού, πρέπει μετά να καθαρίσετε το χάος, αφού το μισό από το υγρό έχει στάξει στο πρόσωπό του!

Πρέπει να φύγουμε!

Πάντα καταλήγετε να φεύγετε από το σπίτι -χωρίς υπερβολή- με μια βαλίτσα γεμάτη με πράγματα του παιδιού! Και προς Θεού! Υπολογίστε ότι δεν θα φτάσετε ποτέ στην ώρα σας!

Έπλυνες τα δόντια σου;

Συνήθως τα παιδιά καταλήγουν να καταπίνουν την οδοντόκρεμα πριν καλά-καλά αρχίσουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους και πετούν το νερό παντού! Το μπάνιο σας κάθε φορά μοιάζει τουλάχιστον με δημόσια τουαλέτα!

Ώρα για ύπνο!

Μπάνιο, πιτζάμες, νερό, τουαλέτα, παραμύθι, αγκαλιά, νερό, τουαλέτα και ξανά νερό, άλλο ένα παραμύθι, λίγες ακόμα αγκαλιές και αν είστε τυχεροί, επιτέλους ήρθε η ώρα για ύπνο!

Επεξεργασία άρθρου: Μαρία Ιωαννάτου

Πηγή: Infokids.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»