Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Στον παιδικό ή σπίτι με τη γιαγιά;

Μια νέα γαλλική έρευνα απαντάει ξεκάθαρα



Όταν μεγαλώνει το παιδάκι σου και εσύ πλέον έχεις επιστρέψει στη δουλειά, μία είναι η έννοια σου: Ποιος θα το προσέχει. Και εάν έχεις μάνα ή πεθερά που αναλαμβάνουν τον ρόλο, σπάνια μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τι είναι καλύτερο για ένα παιδάκι - το να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό ή να μένει σπίτι.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη στη Γαλλία, όσα παιδάκια παραμένουν στο σπίτι μαζί με τους γονείς, ή τη γιαγιά και τον παππού έχουν χειρότερες δεξιότητες, συμπεριφορά και συναισθηματική ισορροπία σε σύγκριση με όσα παιδάκια πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό. 

Τι πιστεύω εγώ; Επειδή στην Ελλάδα, λόγω των στενών οικογενειακών σχέσεων και της παράδοσης που θέλει τη γιαγιά να μεγαλώνει το εγγόνι, θεωρούμε αυτή την επιλογή καλύτερη ή απλά δεν έχουμε άλλη, ίσως αξίζει να το σκεφτούμε καλύτερα. 

Και ίσως να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυστοκία που έχουμε με τις μεγάλες αλλαγές. Όταν κάνουμε ένα βήμα και τις ζήσουμε, όταν δούμε ότι το παιδί μας τελικά όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά είχε απόλυτη ανάγκη αυτή την αλλαγή, θα έχουμε περισσότερο θάρρος για την επόμενη.

Και αυτό θεωρώ από τη δική μου πλευρά ως το πλέον σημαντικό επίτευγμα μιας μαμάς, που σχετίζεται απόλυτα με όλα τα παραπάνω.  

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.