"Γιατί δεν λες ευχαριστώ, αγόρι μου;"

Search

"Γιατί δεν λες ευχαριστώ, αγόρι μου;"

Πώς μπορείς να μεταδώσεις στο παιδί σου τους κανόνες ευγενείας.

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Ιουλίου 2014

Όσο νωρίτερα αρχίσεις να του διδάσκεις τους καθιερωμένους κανόνες ευγενείας, τόσο το πιθανότερο είναι να μην καταλήξεις μια μέρα να νιώσεις σαν μητέρα ενός Φρανκενστάιν τζούνιορ και αναφωνήσεις: "Δημιούργησα ένα τέρας!". Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι γύρω στην ηλικία των τριών ετών αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές, δηλαδή να διακρίνουμε το "σωστό" από το "λάθος". Τότε μπορείς να αρχίσεις να του θέτεις κανόνες όπως "Δεν κοροϊδεύουμε" ή "Δεν πεταγόμαστε ενώ μιλάνε άλλοι".

-Μην επιδοθείς σε πολύωρα κηρύγματα: Προσπάθησε να του εξηγήσεις τη χρησιμότητα των κανόνων, επιστρατεύοντας την ψυχραιμία και το χιούμορ σου. 

-Μην παραλείψεις να επαινέσεις το παιδί σου όταν κάνει το σωστό, χωρίς να κάνεις κατάχρηση στους επαίνους γιατί σε αυτή την περίπτωση θα αποδυναμωθεί η επιρροή τους. Για παράδειγμα φράσεις όπως "Ήσουν πολύ ήσυχος ενώ περιμέναμε να αδειάσει ένα τραπέζι στο εστιατόριο" θα του δώσουν το κίνητρο να επαναλάβει και τελικά να εμπεδώσει τέτοιες συμπεριφορές.

-Αν "διαολίζεται" όταν βρίσκεστε με κόσμο γιατί νιώθει ότι δεν είναι στο επίκεντρο της προσοχής των γονιών του, απόφυγε να ενδώσεις στα καπρίτσια του, χωρίς όμως να το αγνοήσεις. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που επιμένει να σου δείξει τη ζωγραφιά του ενώ έχεις μια σοβαρή συζήτηση με τους φίλους σου, ζήτησέ του ήρεμα να κάνει υπομονή μέχρι να ολοκληρώσεις τη συνομιλία σου, διαβεβαιώνοντάς το ότι αμέσως μετά θα δεις τη ζωγραφιά του. Φρόντισε να κρατάς πάντα την υπόσχεσή σου.

-Επιστράτευσε την ευγένεια και την υπομονή σου σε κάθε πτυχή της ζωής σου, ακόμη κι όταν οι περιστάσεις σε ωθούν να εκραγείς. Εμείς είμαστε το ισχυρότερο παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας. 

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

5 tips για τέλειες μπούκλες

Έτσι θα διατηρήσεις τις μπούκλες σου άψογες πρωί-βράδυ!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που είναι καλύτερο να τρως με τη φλούδα

Ξύσε (την), φάε και κερδίσε, τονίζουν οι διατροφολόγοι.
ΕΓΩ

Γιατί δεν πρέπει να μιλάς στον προϊστάμενό σου για το στρες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη γκρίζα ζώνη στη σχέση σου με το αφεντικό σου.
FASHION TRENDS

5 χρωματικοί συνδυασμοί για να δοκιμάσεις τώρα

Τα αντίθετα έλκονται να ξέρεις…
BEAUTY NEWS

Αυτά τα κραγιόν θα γίνουν τα αγαπημένα σου

Δίνουν σχήμα και σμιλεύουν τα χείλη με λάμψη και ζωηρά χρώματα!
ΥΓΕΙΑ

Πως ο βελονισμός μπορεί να πολεμήσει τους πόνους περιόδου

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική υποστηρίζει ότι μπορεί με το βελονισμό να εξαλείψει πλήρως τα επώδυνα συμπτώματα της έμμυνου ρύσης.
×