Κρεβάτι για τρεις!

Search

Κρεβάτι για τρεις!

Από τι κινδυνεύουν τα μωρά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους;

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Ιουλίου 2014

Τα μωρά που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Το μοίρασμα του κρεβατιού είναι μια συνήθεια αρκετά διαδεδομένη, παρά τις συμβουλές των ειδικών σύμφωνα με τις οποίες οι γονείς δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους ιδιαίτερα αν καπνίζουν ή έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο, νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι πρόκειται για μια βλαβερή συνήθεια ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής των γονέων.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου μπορεί να οφείλεται σε πιθανή ασφυξία, ιδιαίτερα όταν το μωρό είναι κάτω των τριών μηνών. Επιπλέον, τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα ή έχουν χαμηλό βάρος, αντιμετωπίζουν επίσης αυξημένο κίνδυνο εάν κοιμούνται με τους γονείς τους.

Ο καθηγητής Bob Carpenter που ηγήθηκε της μελέτης, αναφέρει ότι 120 βρέφη το χρόνο θα μπορούσαν να σωθούν, εάν οι γονείς τα έβαζαν για ύπνο στην κούνια τους.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη μπορεί να είναι η μητρότητα σε γυναίκες κάτω των 20 ετών, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και η υπερβολική ζέστη που μπορεί να προκαλέσουν τα κλινοσκεπάσματα ή τα πυτζαμάκια του μωρού.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 

 

 

 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες;

Tι γένος έχει η ευτυχία; Την απάντηση δίνει - φυσικά - η επιστήμη.
ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.