Η θάλασσα... διαπαιδαγωγεί - AllYou.gr

Search

Η θάλασσα... διαπαιδαγωγεί

Εκτός από διασκέδαση, η εξόρμηση στην παραλία προσφέρει 6 επιπλέον οφέλη στα παιδιά. Γνώρισέ τα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Ιουλίου 2014

1. Εξερευνούν μέσω της αφής: Η άμμος, οι πέτρες, τα κοχύλια, τα φύκια, το νερό ο αέρας και πλήθος άλλων ερεθισμάτων ενεργοποιούν τις αισθήσεις του παιδιού. Τα παιδιά λειτουργούν σαν επιστήμονες όταν μαθαίνουν μέσα από τις αισθήσεις τους και η παραλία μπορεί να αποτελέσει το ένα τέλειο εργαστήριο.

2. Ανακαλύπτουν τους ήχους: Ο ήχος των κυμάτων και του αέρα μπορεί να δημιουργήσει ένα γνώριμο ήχο για τα μωρά, θυμίζοντάς τους την περίοδο που βρίσκονταν μέσα στη μήτρα. Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην άνεση έστω και για λίγο;

3. Μαθαίνουν να αγαπούν το περιβάλλον: Έρευνες έχουν δείξει ότι η αγάπη για το περιβάλλον διαμορφώνεται από πολύ μικρή ηλικία και ότι η έκθεση σε υπαίθρια περιβάλλοντα όπως η παραλία, βοηθά τα μωρά και τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν μια δια βίου εκτίμηση για τη φύση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

4. Πολλαπλά οφέλη για την υγεία: Το θαλασσινό νερό αποτελεί φυσική θεραπεία για τα παιδιά, αφού μπορεί να θεραπεύσει από τη βουλωμένη μυτούλα μέχρι το έκζεμα. Το νερό της θάλασσας περιέχει μαγνήσιο και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, που μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος, ενώ η φυσική υγρασία της παραλίας μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση της βουλωμένης ρινικής διόδου.

5. Το φως του ήλιου θα τους κάνει καλό: Ενώ τα μωρά κάτω των έξι μηνών θα πρέπει απαραιτήτως να προστατεύονται σε σκιερά μέρη, μερικές φορές το ηλιακό φως είναι σημαντικό για τα νήπια και τα μεγαλύτερα παιδιά, προκειμένου να παράγουν επαρκή αποθέματα βιταμίνης D. Δέκα με δεκαπέντε λεπτά είναι αρκετά για τις περισσότερο φωτεινές αποχρώσεις του δέρματος, ενώ για τους πιο σκούρους τόνους επιτρέπεται λίγη παραπάνω έκθεση στον ήλιο.

6. Μαθαίνουν να εντυπωσιάζονται: Η παραλία είναι ένας νέος κόσμος για τα βρέφη και τα νήπια. Αυτή η αίσθηση της κατάπληξης και του δέους, αποδεικνύεται ως μία σημαντική αναπτυξιακή εμπειρία που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για τη δια βίου μάθηση. διαπαιδαγώγηση 

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Σε αυτό το συγκλονιστικό project πρωταγωνιστεί ένα αυτιστικό παιδί

Ένας μπαμπάς αποτυπώνει τον αυτιστικό γιό του. Το αποτέλεσμα καθηλωτικό.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Μίνι οδηγός για να ξεπεράσεις ακόμα έναν καβγά με τον καλό σου

Προτού υψώσεις λευκή σημαία ή προδιαγράψεις το μέλλον της σχέσης σου, δοκίμασε αυτά τα τρικ.
STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!