Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πώς οι δουλειές του σπιτιού κάνουν το παιδί σου πιο έξυπνο!

Στρώσ' το στη δουλειά...



Από την ηλικία των 2 χρόνων, το παιδί αντλεί τις γνώσεις του από τις παρατηρήσεις που κάνει, από τα αποτελέσματα των πράξεών του κι από τις εξερευνήσεις του στον κόσμο, που κάνει είτε μόνο του είτε με τους φίλους ή με τους γονείς του.

Οι καθημερινές δραστηριότητες του μπαμπά και της μαμάς είναι για το παιδί μια πηγή απόλαυσης και ουσιαστικής γνώσης, εφόσον του δίνουμε τη δυνατότητα να τις παρακολουθεί και να συμμετέχει.

Η κουζίνα είναι ένα πραγματικό εργαστήριο φυσικής και χημείας, μέσα στο οποίο επιπλέον παρασκευάζονται προϊόντα πάρα πολύ νόστιμα και ευωδιαστά. Το πλύσιμο των πιάτων, το βράσιμο του νερού ή του γάλατος, το γέμισμα των μπουκαλιών με διάφορα υγρά, το στρώσιμο του τραπεζιού, η μαγειρική, είναι δραστηριότητες που ενεργοποιούν ενδιαφέροντες νοητικούς μηχανισμούς! Στο παιδί δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσει μεταβολές διάφορων καταστάσεων, να κάνει μετρήσεις, να ταξινομήσει διαφορετικά αντικείμενα, να μάθει να διακρίνει το αριστερό από το δεξί, να παρατηρήσει την αντοχή των υλικών.

 Άλλες πολύ ενδιαφέρουσες απασχολήσεις για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι:

-Κηπουρική μέσα και έξω από το σπίτι

-Φροντίδα ενός κατοικίδιου

-Συνοδεία στα ψώνια

Έτσι, έχει την ευκαιρία ανακαλύψει τα διάφορα προϊόντα, παρακολουθεί τα ζυγίσματα, τις τιμές, παρατηρεί τις αφίσες, τις ετικέτες, τα μεγέθη, τις σειρές των προϊόντων και τα επαγγέλματα.

 Πηγή: familylife.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.