Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Mήπως το παιδί σου έχει εθιστεί στη ζάχαρη; 12 ενδείξεις που πρέπει να σε βάλουν σε υποψία

Δώσε προσοχή!



Η προσπάθεια να καταπολεμήσει κανείς τον εθισμό στη ζάχαρη είναι σκληρή και επίπονη. Στην περίπτωση που αφορά στα παιδιά επηρεάζει όχι μόνο τη συμπεριφορά τους, αλλά και την υγεία τους.

Οι γονείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το σώμα ενός παιδιού δεν επεξεργάζεται τη ζάχαρη με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένας ενήλικας.

Τα συμπτώματα

Η ζάχαρη διαταράσσει τη χημεία του σώματος και καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οδηγεί σε μόλυνση και εκφυλιστικές ασθένειες.

Τα συμπτώματα του εθισμού στη ζάχαρη και οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία μπορεί να πάρει τις παρακάτω μορφές:

1. Λήθαργος

2. Αλλεργίες

3. Υπερβολική εφίδρωση

4. Ζάλη

5. Κατάθλιψη

6. Φούσκωμα

7. Πόνος στις αρθρώσεις

8. Πονοκέφαλοι

9. Δυσκοιλιότητα

10. Διάρροια

11. Αύξηση βάρους

12. Δερματικά προβλήματα

Αντιμετώπιση

Αν το παιδί σας έχει εθισμό στη ζάχαρη, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να υπάρχουν και άλλα μέλη της οικογένειάς σας που να είναι επίσης επηρεασμένα. Οι γονείς πρέπει να αρχίσουν να υπολογίζουν την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνουν τα παιδιά τους σε καθημερινή βάση.

Μόλις ελέγξουν την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνουν, μπορούν στη συνέχεια να επικεντρωθούν στο πώς θα τερματίσουν αυτή την εξάρτηση. Οι αλλαγές στη διατροφή των παιδιών είναι η καλύτερη μέθοδος για να μειωθεί η πρόσληψη ζάχαρης που καταναλώνουν.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, ένα κάθε φορά, για να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνει το παιδί σας.

1. Επιμείνετε στην κατανάλωση πρωινού. Αφήστε στην άκρη τα ζαχαρούχα δημητριακά και σερβίρετε στα παιδιά σας πρωτεΐνη. Το πρωινό θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε μία ώρα από το ξύπνημα, ώστε να μην πέσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

2. Συνειδητοποιήστε πώς επηρεάζουν οι τροφές τη διάθεση του παιδιού σας. Η συσχέτιση μεταξύ των τροφών και του συναισθήματος είναι ισχυρή για όλους, όχι μόνο για τα παιδιά. Μην ανταμείβετε τις επιτυχίες των παιδιών σας με γλυκές λιχουδιές. Αντί γι' αυτό προσφέρετέ τους μια υγιεινή επιλογή.

3. Ρυθμίστε τα γεύματα και τα σνακς. Τα παιδιά κάτω των 18 θα πρέπει να τρώνε κάθε τρεις ώρες, ώστε να αποφευχθεί η πτώση του σακχάρου στο αίμα τους. Τα ισορροπημένα γεύματα και τα υψηλά σε πρωτεΐνες σνακς θα βοηθήσουν το παιδί σας να παραμείνει συγκεντρωμένο.

4. Σερβίρετε απαραίτητα πρωτεΐνη στο μεσημεριανό γεύμα. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν το τυρί cottage, τα πουλερικά, το άπαχο κρέας, τα αυγά και τους ξηρούς καρπούς.

5. Περιορίστε το αλεύρι στη διατροφή του παιδιού σας. Σερβίρετε προϊόντα ολικής αλέσεως σε ό,τι αφορά ψωμί και ζυμαρικά.

Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ελέγξουν τον εθισμό στη ζάχαρη, ακολουθώντας υγιεινές επιλογές τροφών. Ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα μπορούσε να πάρει κάποιο χρόνο και είναι δύσκολος, αλλά η υγεία του παιδιού σας θα βελτιωθεί δραστικά.

Πηγή: familylife.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.