Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Αυτές είναι οι τροφές που θα κάνουν το παιδί σου πιο έξυπνο

Ποια φαγητά βοηθάνε στο μυαλό του εκτός από την διατροφή του;



Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι απαραίτητη μόνο για το σώμα των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα κάνει καλό στο μυαλό.

Οι σωστές τροφές μπορούν να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία, τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που απαιτούνται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και καλή του λειτουργία.

Οι επαρκείς ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων βοηθάνε τα παιδιά να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες.

Τα αυγά είναι μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών και οι κρόκοι τους περιέχουν χολίνη, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την καλή μνήμη. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε με τους κρίκους, γιατί ταυτόχρονα θα αυξήσουν και τη χοληστερίνη.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, μια πηγή ενέργειας την οποία ο εγκέφαλος χρειάζεται. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι καλές για το νευρικό σύστημα.

Η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας και αποτελεί καλό "καύσιμο" του εγκεφάλου. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθάει τα παιδιά να αισθάνονται χορτασμένα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρου.

Τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών για να κρατήσουν υγιή τα κύτταρα του εγκεφάλου. Ορισμένα λαχανικά που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή του παιδιού είναι ντομάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθια, καρότα και σπανάκι.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού ιστού και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια καλή πηγή για αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

Το γάλα και το γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, την οποία τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι οι ενήλικες.

Πηγή: familylife.gr

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.