Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Βαριέται να κάνει μπάνιο; Έτσι θα μετατρέψεις τη διαδικασία σε παιχνίδι

Για υπέροχα «μπλουμ».



Για ορισμένα παιδιά το μπάνιο αποτελεί την πιο βαρετή διαδικασία και αυτό γιατί, θα πρέπει να διακόψουν τις δραστηριότητες τους, να γδυθούν και να βραχούν!

Αυτόματα όλο αυτό τα κάνει να γκρινιάζουν και να αρνούνται να συμμετάσχουν.

Πως θα μετατρέψετε αυτή την ανούσια, για τα παιδιά διαδικασία, σε παιχνίδι;

1. Προσθέστε στην μπανιέρα διασκεδαστικά αξεσουάρ: Ένα παιδί κάνει μπάνιο πιο εύκολα όταν ξέρει ότι στην μπανιέρα θα συναντήσει αγαπημένα διασκεδαστικά αξεσουάρ, τα οποία έχετε επιλέξει μαζί. Θα χρησιμοποιήσει πιο πρόθυμα το σαπούνι εάν του έχετε αγοράσει ένα με σχήμα το αγαπημένο του ζώο και άρωμα. Επίσης, θα δεχτεί πιο εύκολα το τρίψιμο του σφουγγαριού εάν είναι με τον αγαπημένο του ήρωα.

2. Φροντίστε η ώρα του μπάνιου να είναι ευχάριστη: Η ώρα του μπάνιου για το παιδί σας δεν έχει την ίδια σημασία που έχει για εσάς. Για αυτό και πρέπει εκείνη η ώρα να είναι ευχάριστη και άνετη. Σιγουρευτείτε ότι το νερό είναι αρκετά ζεστό, υπάρχει καλοριφέρ κοντά του (τη χειμερινή περίοδο) και χαλάκι ειδικό μπανιέρας. Φροντίστε για τις ανέσεις του όπως σκαμνάκι μπροστά στον νιπτήρα και κάνετε παρέα το πλύσιμο των χεριών, των δοντιών, του προσώπου κάτι που βαριέται πολύ να κάνει μόνο του.

3. Μετατρέψτε το σε μια ευχάριστη συνήθεια: Από τη στιγμή της γέννησης του παιδιού πρέπει να συμπεριλάβετε το μπάνιο στο πρόγραμμα του και να το μετατρέψετε σε μια ευχάριστη συνήθεια. Εάν έχει γίνει μέρος της ρουτίνας του τότε είναι πολύ δύσκολο να το αρνηθεί κατά το πέρασμα των χρόνων.

Αρχίστε σιγά σιγά στην ηλικία των τριών ετών, να του δείχνετε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πλένετε και μόνο του και κάθε φορά που τελειώνει κάνετε θετικά σχόλια όπως «πόσο όμορφα μυρίζεις»

Ενώ για τα περισσότερα παιδιά το μπάνιο είναι μια ευχάριστη διαδικασία για κάποια άλλα μπορεί να είναι μία δυσάρεστη αίσθηση που τους προκαλεί άγχος και εκδηλώνεται με κλάμα, άρνηση, ξεσπάσματα θυμού και φωνές.

Τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να υποδηλώνει διαταραχές στην αισθητηριακή επεξεργασία. Καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό και να τον συμβουλευτείτε σχετικά με το πως να αντιμετωπίσετε τη συμπεριφορά του.

Πηγή: familylife.gr

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά: Συνήθειες και συμβουλές που οδηγούν στην ευτυχία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα ικανοποιημένο παιδί

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς