Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

ΑΥΤΟ είναι το ιδανικό πρωινό για το παιδί σου

3 τρόποι να το βάλεις στο πρόγραμμά του.



Με βάση τη σύγχρονη επιστήμη και τη σοφία των μαμάδων κάθε ηλικίας, το πρωινό είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα. Έρευνα έδειξε ότι σταματώντας την πείνα τρώγοντας ένα ισορροπημένο γεύμα, μπορεί να υπάρξει σημαντική βελτίωση στη γενική υγεία και την ευημερία, ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους.

Ένα έξυπνο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς και της σχολικής επίδοσης, καθώς και στην προώθηση ενός υγιούς βάρους. Όταν τα παιδιά παραλείπουν το πρωινό, το μυαλό και το σώμα τους υποφέρει όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να τα βοηθήσουμε να ξεκινήσουν μια υψηλή σε ενέργεια και έξυπνη υγιεινά ημέρα.

1. Ξεκινήστε με λίγη πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι ένα συστατικό που λείπει συνήθως από το πρωινό, βοηθά τα παιδιά να είναι δυνατότερα, με περισσότερη ενέργεια αλλά και να μένουν συγκεντρωμένα μέχρι το μεσημεριανό. Προτιμήστε πηγές άπαχης πρωτεΐνης όπως: ένα αυγό, μια φέτα γαλοπούλα ή τυρί χαμηλό σε λιπαρά, ένα κεσεδάκι γιαούρτι ή γάλα χαμηλό σε λιπαρά ή φυστικοβούτυρο στο τοστ.

2. Προσθέστε δημητριακά ολικής άλεσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Υδατάνθρακες πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενεργοποίηση μυαλού και σώματος. Τα δημητριακά ολικής άλεσης τους προσφέρουν επιπλέον δύναμη. Έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, καθώς επίσης αφομοιώνονται πιο αργά με αποτέλεσμα η ενέργεια που δίνουν να διαρκεί περισσότερο. Σερβίρετε στα παιδιά δημητριακά ολικής άλεσης όπως π.χ. το πλιγούρι βρώμης ή δοκιμάστε ολικής άλεσης ψωμί, κριτσίνια, φρυγανιές, μάφινς , βάφλες και προετοιμάστε τα για μια πολυάσχολη μέρα.

3. Πάρτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά: Το πρωινό είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσουν τα παιδιά αυτό που χρειάζονται για να διατηρήσουν την υγεία τους στο μέγιστο βαθμό. Επιλέξτε φρέσκα φρούτα όπως: μπανάνα, ακτινίδιο, μήλα, μάνγκο, πεπόνι, γκρέιπφρουτ ή οποιοδήποτε φρούτο εποχής επιθυμούν. Υπάρχουν επίσης επιλογές και σε κονσερβοποιημένα φρούτα (ανανάς, μανταρίνια ή πορτοκάλια), ακόμα και κατεψυγμένα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα) τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή μαζί με γιαούρτι. Καλή επιλογή θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε μια ομελέτα ή ένα δροσιστικό ποτήρι χυμού λαχανικών.

3 τρόποι για να εντάξετε το πρωινό γεύμα στην καθημερινότητα σας:

1. Οργανωθείτε από το προηγούμενο βράδυ!

Φτιάξτε ένα πλάνο πρωινού την ώρα που καθαρίζετε μετά το δείπνο. Ετοιμάστε το τραπέζι με μπολ και κουτάλια για τα δημητριακά.

2. Κρατήστε το πρωινό απλό!

Στις πολυάσχολες μέρες, φτιάξτε τους κάτι γρήγορο όπως ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ολικής άλεσης, με μια μπανάνα ή ένα κομμάτι πίτσα που μπορεί να σας έχει απομείνει από την προηγούμενη μέρα με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι.

3. Πακετάρετε το πρωινό!

Εάν δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για να φάει στο σπίτι, φτιάξτε ένα θρεπτικό πρωινό για να το φάει στο λεωφορείο ή το αυτοκίνητο. Οι πολυάσχολοι έφηβοι μπορούν επιπλέον να πάρουν μια μπανάνα ή ένα κουτί γάλα. Τσεκάρετε επίσης και τις επιλογές πρωινού που υπάρχουν στο σχολείο του παιδιού σας.

Πηγή: familylife.gr

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου