Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ετοιμάζεστε για το πρώτο σας οικογενειακό ταξίδι; AYTA είναι όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οργανώσου...



Με όλον αυτόν τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για την καθημερινή φροντίδα του μωρού σας, ένα ταξίδι μαζί του ενδεχομένως να σας φοβίζει λιγάκι.

Για να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το ταξίδι με την οικογένειά σας, να θυμάστε ότι το μωράκι σας είναι αυτό που, ως ένα σημείο, θα καθορίζει το πρόγραμμα και το ρυθμό του ταξιδιού. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η προετοιμασία.

Σχεδιάστε τα πάντα, έως και την τελευταία λεπτομέρεια από την αρχή, δίνοντας βάρος στο φαγητό, τα ρούχα και γενικά στον εξοπλισμό που θα πάρετε μαζί σας. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει πάντα και την προετοιμασία κάποιου είδους κουτιού πρώτων βοηθειών.

Παρακάτω, υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

- Εάν θηλάζετε, τότε το φαγητό του μωρού σας είναι πανέτοιμο! Θυμηθείτε, όμως, να έχετε πάντα μαζί σας επιπλέον νερό για εσάς, διότι αφενός ο θηλασμός απαιτεί την κατανάλωση άφθονων υγρών και αφετέρου μπορεί το ταξίδι να αυξήσει τη δίψα σας. Εάν, αντίθετα, δίνετε στο μωρό σας έτοιμο γάλα, χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένο νερό – ή ακόμα καλύτερα, προμηθευτείτε μερικά κουτιά έτοιμου βρεφικού γάλακτος.

- Τα μωρομάντηλα είναι απαραίτητα για τα ταξίδια. Δεν αποτελούν μόνο την ιδανική λύση για το άλλαγμα της πάνας, αλλά είναι επίσης πολύ χρήσιμα για να καθαρίζετε όλοι σας τα χέρια και το πρόσωπό σας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο των μικροβίων και των μολύνσεων.

- Τώρα που το μωρό σας είναι 3 μηνών, ενδεχομένως να κοιμάται ακόμα στο πορτ-μπεμπέ, που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί. Εάν όμως στο σπίτι σας, κοιμάται σε κούνια, θα σας προτείναμε λίγες ημέρες πριν το ταξίδι να προσπαθήσετε να το κοιμίσετε σε ένα παρκοκρέβατο, ώστε να συνηθίσει.

- Φροντίστε να κάνετε πολλές στάσεις για ξεκούραση.

Εάν ανησυχείτε για το ταξίδι που πρόκειται να κάνετε με το μωρό σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Απολαύστε αυτή τη νέα εμπειρία και, εάν είναι οι πρώτες σας διακοπές με το μωρό σας, θυμηθείτε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες για το οικογενειακό άλμπουμ.

Πηγή: familylife

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30