Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

ΟΛΑ όσα χρειάζεται να ξέρεις για το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού: το παιδικό

Φτιάξε ατμόσφαιρα.



Όταν διακοσμείτε το βρεφικό δωμάτιο να θυμάστε πως η όραση του μωρού δεν θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι να γίνει ενός έτους.

Για ένα νεογέννητο, οι μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα σε μαύρο και λευκό, κεντρίζουν περισσότερη ώρα το ενδιαφέρον του.

Στον τρίτο μήνα, το μωράκι σας θα αρχίσει να ψάχνει με τα μάτια του πράγματα που βρίσκονται πιο μακριά, όπως για παράδειγμα, στην άλλη άκρη του δωματίου.

Το μωράκι σας δεν θα μπορεί να διακρίνει τα χρώματα μέχρι να γίνει τεσσάρων μηνών, ούτε να εστιάσει το βλέμμα του σε κάτι που βρίσκεται σε απόσταση πάνω από μισό μέτρο, αλλά θα έλκεται από τα βασικά χρώματα.

Για να καταλάβετε περίπου πώς βλέπει το μωράκι σας, αλληθωρίστε και κοιτάξτε τριγύρω στο δωμάτιο. Παρατηρήστε πόσο πιο εύκολο είναι να διακρίνετε οτιδήποτε μαύρο, λευκό ή κόκκινο και πώς οι παστέλ αποχρώσεις θολώνουν. Τα έντονα σχέδια είναι επίσης πιο εύκολο να τα δει από ότι τα πιο αχνά.

Όσο η όραση του μωρού σας συνεχίζει να ωριμάζει, όλα τα χρώματα τις ίριδας σιγά-σιγά θα αρχίσουν να του αποκαλύπτονται.

Επομένως, ίσως να πρέπει να επιλέξετε ένα ζωντανό χρώμα για το βρεφικό δωμάτιο. Επίσης στα μωρά αρέσουν πολύ τα περιστρεφόμενα γιατί καθώς στριφογυρίζουν ελκύουν το ενδιαφέρον του. Το μικρό σας, στην αρχή, θα επεξεργαστεί το περιστρεφόμενο προσπαθώντας να καταλάβει αν είναι κάτι ζωντανό ή εάν το ίδιο το μωρό προκαλεί την περιστροφή του.

Προσαρμόστε και άλλα παιχνίδια στα κάγκελα της κούνιας έτσι ώστε το μωράκι σας να αρχίσει να τα παρατηρεί και κάποια στιγμή να τα φτάσει. Υπάρχουν αρκετά μαλακά παιχνιδάκια που μπορούν ακόμα και να τυλιχτούν στα κάγκελα της κούνιας. Ενα πλαστικό καθρεφτάκι, θα κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον του μωρού σας από τον δεύτερο ή τρίτο μήνα.

Ένα μουσικό κρεμαστό παιχνιδάκι θα το ευχαριστήσει. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να βάλετε ένα μουσικό κουτί κάπου στο βρεφικό δωμάτιο. Μέχρι το δεύτερο μήνα το μωράκι σας θα κοιτάζει προς τον ήχο. Αλλά μην ξεχνάτε πώς η καλύτερη πηγή μουσικής είστε εσείς. Τραγουδάτε στο μωράκι σας συχνά.

Μια από τις πιο ευχάριστες γωνιές στο σπίτι που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι το μέρος που θηλάζετε το μωράκι σας ή το ταΐζετε με το μπιμπερό.

Πολλοί γονείς αγοράζουν μια κουνιστή καρέκλα που τοποθετούν στο δωμάτιο τους ή στο βρεφικό δωμάτιο.

Άλλοι γονείς, τοποθετούν τα αξεσουάρ διατροφής σε ένα καλαθάκι που έχουν δίπλα στο καναπέ ή σε μια αναπαυτική πολυθρόνα. Χρήσιμο και άνετο θα ήταν επίσης να έχετε δίπλα σας και το τηλέφωνο.

Πηγή: familylife.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.