Αυτή τη μουσική ΠΡΕΠΕΙ να ακούει το παιδί σου πριν έρθει στον κόσμο - AllYou.gr

Search

Αυτή τη μουσική ΠΡΕΠΕΙ να ακούει το παιδί σου πριν έρθει στον κόσμο

Συντονίσου! 

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Ιουλίου 2015

Πρόσφατες έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν -για ακόμα μία φορά- την ευεργετική επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη του εμβρύου. Μία αργή μουσική με συχνότητα 63-70 παλμών το λεπτό, όπως και ο καρδιακός χτύπος της μητέρας, μπορεί να ασκήσει πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία και ηρεμία του εμβρύου.

Οι νέες μελέτες, έρχονται να ρίξουν φως και στην ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει ακουστικά ερεθίσματα και να τα συνδέει με διάφορες καταστάσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές λοιπόν, όταν το έμβρυο θα συνηθίσει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, μπορεί να το αναγνωρίσει και όταν έρθει στον κόσμο και να αντιδρά στα μουσικά ερεθίσματα με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούσε όταν ήταν στην κοιλιά!

Το έμβρυο, ήδη από τον πέμπτο μήνα, μπορεί να ακούει τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και εξωγενείς δυνατούς ήχους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη μετέπειτα ακουστική του δυνατότητα. Για παράδειγμα, ερευνήθηκαν μητέρες όπου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους έκαναν δουλειά γραφείου (όπου οι ήχοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι) και μητέρες που δούλευαν σε κλωστοϋφαντουργεία και υποβάλλονταν καθημερινά σε έντονα ντεσιμπέλ. Παρατηρήθηκε, ότι τα παιδιά των δεύτερων είχαν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βαρηκοΐα μεγαλώνοντας…

Ποια μουσική είναι η κατάλληλη;

Είναι γεγονός ότι η κλασική μουσική, τα νανουρίσματα και η απαλή μουσική γενικότερα, μπορούν να ξεκουράσουν και να χαλαρώσουν το έμβρυο. Φυσικά, δεν αποκλείουμε οποιοδήποτε είδος μουσικής που προτιμά και χαλαρώνει τη γυναίκα, αρκεί να ακούγεται σε μέτρια ένταση για να μην ταράζει το μωρό. Η μουσική είναι θέμα προσωπικού γούστου, για αυτό και δρα θετικά στην ψυχολογία της μητέρας, η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατά κάποιο τρόπο “μεταφέρεται” στο έμβρυο.

Τέλος, έχει παρατηρηθεί ότι τον ίδιο σκοπό επιτελεί και το εάν η μητέρα παίζει κάποιο μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ εάν τραγουδά βοηθά το παιδί της να αναγνωρίζει τη φωνή της πιο εύκολα μόλις γεννηθεί και έτσι να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή: familylife.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Αυτή είναι η δυσκολότερη ηλικία να είσαι γυναίκα

Η Wendy McCarthy ξέρει ποιες χρονιές είναι οι χειρότερες στη ζωή ενός θηλυκού. Και εξηγείται.
DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!