Το αιώνιο ερώτημα: Τελικά, το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση; - AllYou.gr

Search

Το αιώνιο ερώτημα: Τελικά, το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση;

Η επιστήμη (επιτέλους) απαντά!

> SEX ::
07 Σεπτεμβρίου 2015

Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αυτούς που αναρωτιούνται για το αν τελικά το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση στο σεξ, σου έχουμε την απάντηση. 

Μία πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γυναίκες και άνδρες απολαμβάνουν εξίσου τις ερωτικές επαφές τους με ή χωρίς προφυλακτικό.

Η ομάδα του Τμήματος Εφαρμοσμένης Επιστήμης Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, αξιολόγησε τις ερωτικές συνήθειες χιλιάδων ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18 έως 59 ετών, διαπιστώνοντας ότι το σεξ με προφυλάξεις είναι εξίσου διεγερτικό και απολαυστικό με το σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Συγκεκριμένα, από τα συμπεράσματα καταλαβαίνουμε πως οι άνδρες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία στη διατήρηση της στύσης, όταν τα φοράνε.

Την ίδια στιγμή, φάνηκε ότι η βαθμολογία όσον αφορά στην απόλαυση στο σεξ που έδωσαν οι άνδρες οι οποίοι δεν φορούσαν προφυλακτικό ήταν σχεδόν ίδια με αυτή που έδωσαν όσοι χρησιμοποιούσαν.

Οι γυναίκες από την άλλη, σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούσαν καν να πουν εάν ο σύντροφός τους χρησιμοποιούσε προφυλακτικό -με ή χωρίς λιπαντικό, διότι δεν επηρεαζόταν η απόλαυση που αποκόμιζαν από το σεξ.

Μάλιστα, εκείνες που δεν δήλωναν σίγουρες για τη χρήση του λιπαντικού, ήταν υπερδιπλάσιες από εκείνες που ήταν σίγουρες.

Άρα κορίτσια από σήμερα σταματάμε να πιστεύουμε στον μύθο...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!