Δεν έχεις διάθεση για σεξ; Διάβασε πότε ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσεις να ανησυχείς - AllYou.gr

Search

Δεν έχεις διάθεση για σεξ; Διάβασε πότε ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσεις να ανησυχείς

Φάση είναι θα περάσει (;). 

> SEX ::
11 Αυγούστου 2016

Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι η πιο συνήθης μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας που αναφέρουν οι γυναίκες. Τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των γυναικών που κάποια στιγμή στη ζωή τους αναφέρουν κάποιο πρόβλημα σεξουαλικής επιθυμίας ανέρχεται στο 30-40% του πληθυσμού.

Ωστόσο, το ότι μια γυναίκα περνά μια περίοδο στην οποία δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το σεξ, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι έχει πρόβλημα ή κάποια σεξουαλική διαταραχή, ειδικά όταν δεν έχει σταθερή σχέση. Το θέμα της επιθυμίας είναι τόσο σύνθετο και υποκειμενικό, που δεν υπάρχει κανόνας που να καθορίζει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Ορισμένες φορές στο ζευγάρι μπορεί ο ένας να επιθυμεί περισσότερο σεξ και ο άλλος λιγότερο και αυτό να προκαλεί δυσκολίες. Άλλες φορές μπορεί τα πράγματα και οι προτιμήσεις να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τη φάση του κύκλου ζωής του ζευγαριού.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για να γίνει διάγνωση της διαταραχής μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, θα πρέπει η γυναίκα να βρίσκεται σε μια κατάσταση η οποία να χαρακτηρίζεται από επίμονη ή επανειλημμένη μείωση ή απουσία σεξουαλικών φαντασιώσεων, σκέψεων και διάθεσης εμπλοκής σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, θα πρέπει η παραπάνω κατάσταση να δημιουργεί δυσφορία ή διαπροσωπικά προβλήματα.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!