Skip to main content

SEX

Μια αγάπη για το καλοκαίρι...

Καλοκαιρινοί έρωτες: γιατί μας συμβαίνουν; 


Μαρία Μυλωνά

Πόσες συζητήσεις έχουν γίνει για τους καλοκαιρινούς έρωτες, τα φλερτ, τις ερωτικές προσεγγίσεις και εμπειρίες; Πόσα άρθρα έχουν γραφτεί, πόσες φορές μας έχουν απασχολήσει; Καλοκαιρινοί έρωτες που πάντα παραμένουν μυστηριώδεις, επιθυμητοί, ανατρεπτικοί, αξέχαστοι, αν όχι για χρόνια τουλάχιστον για τους μήνες που τους ακολουθούν. Και μια ερώτηση παραμένει πάντα ίδια διαχρονικά: τι διαφορετικό έχουν και γιατί και εμείς σαν να αντιδρούμε διαφορετικά αυτή την εποχή;

Έχει παρατηρηθεί και επιβεβαιωθεί ότι εκδηλώνουμε έντονη ερωτική διάθεση επειδή συμβαίνουν χημικές αλλαγές. Αυξάνεται η έκκριση ντοπαμίνης, σεροτονίνης, τεστοστερόνης καθώς επίσης και οκυτοκίνης, της ορμόνη της αγάπης και της ανάγκης δημιουργίας κοινωνικών δεσμώ . Αύτη η έκκριση τόσο «δυνατών» ορμονών μας κάνει πιο έντονους, δραστήριους, με διάθεση επικοινωνίας, με ευεξία και θετική διάθεση. Ήδη, δηλαδή ο οργανισμός μας μάς παρέχει τα βασικά «συστατικά» ενέργειας για την ερωτική μας διάθεση. Στην έκκριση αυτών των ορμονών συμβάλλει ιδιαίτερα και η υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με το χειμώνα καθώς επίσης και το ότι η ημέρα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και κοιμόμαστε λιγότερο.

Τα παραπάνω αφορούν τις «εσωτερικές διεργασίες» μας. Δεν είναι όμως μόνο αυτές. Τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία, είμαστε πιο εξωστρεφείς και επικοινωνιακοί, κυρίως με τα άτομα που μας ενεργοποιούν το ερωτικό ενδιαφέρον.

Στις διακοπές, όντας πιο χαλαροί και ευδιάθετοι, παρουσιάζουμε τη καλή πλευρά του εαυτού μας, και αυτό φυσικά τραβά τη προσοχή των άλλων. Τα φλερτ του καλοκαιριού εκτυλίσσονται σε όμορφα, ειδυλλιακά μέρη. Σε ωραίο περιβάλλον, σχεδόν πάντα στη φύση, η όποια από μονή της μας επιστρέφει στα αρχέγονα ένστικτα μας. Ακόμη, εξαιτίας του γεγονότος ότι είμαστε πιο χαλαροί δε σκεφτόμαστε και δεν αναλύουμε πολύ τις καταστάσεις, οι αναστολές μας δηλαδή σε μεγάλο ποσοστό παραμερίζονται και θα λέγαμε παραδόξως δεν έχουμε και τύψεις ή ενοχές. Ακριβώς εξαιτίας αυτής μας της χαλαρής διάθεσης. 

Πολλά φλερτ είναι απροσδόκητα. Δεν είναι στημένες συναντήσεις, αλλά απεναντίας, κάθε μέρος, κάθε στιγμή μπορεί να είναι εκείνη που θα φέρει κοντά δυο άτομα. Έχει ένταση και πάθος, σε αυτό συμβάλλει και η έκκριση των ορμονών, με συνέπεια να μας συνεπαίρνει η όλη ατμόσφαιρα. Σε πολλές περιπτώσεις βγάζουμε ένα άλλο εαυτό ερωτικά απελευθερωμένο, έντονο, διεκδικητικό, που ρισκάρει, που εκδηλώνεται. Και φυσικά, όλοι ως ερωτευμένοι με τον ίδιο τον ερώτα, εξιδανικεύουμε την ίδια την κατάσταση και αφηνόμαστε σε αυτή, γιατί ο έρωτας είναι στη φύση μας.

Όπως λοιπόν και αν εξελιχτούν οι σχέσεις, με την επιστροφή το σημαντικό είναι ότι αυτό το βίωμα μας έδωσε κάτι πολύ πολύτιμο στη ζωή μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την εμπειρία. Συνεπώς αυτό και μόνο φτάνει για να κάνει τους καλοκαιρινούς μας έρωτες σημαντικούς, είτε κρατήσουν για πολλές εποχές του χρόνου είτε δε προλάβουν να μπουν στην επόμενη…

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;