Θέλεις να ξεπεράσεις τον πρώην σου; Κάντε σεξ (ναι, μεταξύ σας εννοούμε) - AllYou.gr

Search

Θέλεις να ξεπεράσεις τον πρώην σου; Κάντε σεξ (ναι, μεταξύ σας εννοούμε)

Ξέχνα αυτά που ήξερες...

> SEX ::
18 Αυγούστου 2016

Το σεξ με έναν πρώην σύντροφο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν λίγους μήνες έδειξε ότι το 1/3 των 792 συμμετεχόντων, ηλικίας 17 έως 24 ετών, είχε κάνει σεξ με πρώην σύντροφό του τουλάχιστον μία φορά.

Τώρα, σε νέα μελέτη που δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο Journal of Social and Clinical Psychology, οι ερευνητές δηλώνουν ότι το 1/5 από τους 137 διαζευγμένους συμμετέχοντες είχε κάνει σεξ με τον πρώην σύντροφο μετά το διαζύγιο.

Οι σεξουαλική επαφή με τον πρώην φάνηκε να βοηθά να ξεπεραστεί ο πόνος του διαζυγίου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ήταν εξίσου θετικά για τα ζευγάρια που είχαν ήδη ξεπεράσει το χωρισμό τους.

Η επικεφαλής της έρευνας δήλωσε πως το σεξ σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθά κυρίως τις γυναίκες, καθώς βάζει τον επίλογο στη σχέση.

Ωστόσο, συμβουλεύει ότι «αν σκέφτεται κάποιος να το κάνει, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί τι σημαίνει για το άλλο άτομο» και ξεκαθαρίζει ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να χτίζουμε εκ νέου ελπίδες περιμένοντας από τον άλλον κάτι που δεν θέλει να μας δώσει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!