Skip to main content

SEX

6 πράγματα που ΔΕΝ γνώριζες για τη στύση

...και πρέπει να μάθεις!



Σύμφωνα με την Κοινότητα Σεξουαλικής Ιατρικής της Βόρειας Αμερικής, ένας άντρας έχει στύση αρκετές φορές την ημέρα αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουμε. Ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με...στοιχεία.

Παρακάτω θα βρεις 6 πληροφορίες που κατά πάσα πιθανότητα αγνοείς για τη στυτική λειτουργία του ανδρικού μορίου.

1. Ένας άντρας έχει κατά μέσο όρο στύση 11 φορές την ημέρα και αρκετές ακόμη φορές τη νύχτα.

2. Η στύση δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα ερωτικής διέγερσης, καθώς μπορεί να προκύψει χωρίς να υπάρχει κανένα σεξουαλικό ή άλλο ερέθισμα. Για παράδειγμα, ένα κλασικό φαινόμενο είναι η πρωινή στύση. Η πρωινή στύση είναι επακόλουθο της λεγόμενης «νυχτερινής στυτικής δραστηριότητας», η οποία εντοπίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, όταν ο άντρας βλέπει όνειρα, χωρίς όμως τα όνειρα να έχουν απαραίτητα σεξουαλικό περιεχόμενο.

3. Η νυχτερινή και η πρωινή στύση δεν έχουν σαφή αιτιολογία. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η στύση αποτελεί τη «γυμναστική» του πέους, ώστε οι ελαστικοί ιστοί του ανδρικού μορίου να παραμένουν σε... φόρμα. Μια δεύτερη θεωρία είναι ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου παρατηρούνται αρκετές νευρολογικές και ορμονικές αλλαγές. Οι μεταβολές που συμβαίνουν σε κάθε στάδιο του ύπνου μπορεί να προκαλέσουν τη στύση στον άνδρα.

4. Ένας γιατρός μπορεί να βασιστεί σε πληροφορίες για τη νυχτερινή στύση του άντρα, προκειμένου να προκύψει διάγνωση για τη στυτική δυσλειτουργία.

5. Ένας άλλος τύπος στύσης είναι η λεγόμενη «αντανακλαστική στύση», η οποία εκδηλώνεται όταν ένας άντρας είναι φορτισμένος συναισθηματικά, όταν για παράδειγμα έχει στρες, είναι νευρικός, φοβάται ή θυμώνει. Η αντανακλαστική στύση μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα διόγκωσης του προστάτη.

6. Όσο ο άντρας μεγαλώνει, η συχνότητα της αντανακλαστικής στύσης μειώνεται.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς