Skip to main content

SEX

Mέχρι ποια ηλικία κάνουν σεξ οι γυναίκες;

Oι επιστήμονες γνωρίζουν ακόμη και αυτό!



Μία νέα έρευνα  φέρνει στο φως νέα στοιχεία σχετικά με την ηλικίες κατά τις οποίες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές οι γυναίκες.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερες από 2.100 Αμερικανίδες, από 28 έως και 84 ετών.

Στην πλειοψηφία τους, οι γυναίκες που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη σεξουαλική τους ζωή ήταν άνω των 50 ετών.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, σχεδόν έξι τις δέκα γυναίκες άνω των 60 ετών που έχουν σταθερή σχέση παραμένουν σεξουαλικά ενεργές.

Παράλληλα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, οι γυναίκες των 60 και 70 ετών έχουν επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης όμοια με αυτά των γυναικών 30 και 40 ετών.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ερωτήθηκαν για την ερωτική τους ζωή και διαπιστώθηκε ότι το 62% ήταν σεξουαλικά ενεργές τους προηγούμενους έξι μήνες.

Εξ αυτών που ήταν 60 ετών και άνω και είχαν μόνιμη σχέση, το 59% ήταν σεξουαλικά ενεργές. Όσες είχαν σύντροφο είχαν οκταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριες από εκείνες που ήταν μόνες, αν και το 13% των ενεργών ερωτικά γυναικών δεν είχε σταθερό ερωτικό σύντροφο. 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου