Το (πολύ) σεξ δεν φέρνει την ευτυχία - AllYou.gr

Search

Το (πολύ) σεξ δεν φέρνει την ευτυχία

Η θεωρία ανατρέπεται...

> SEX ::
27 Αυγούστου 2016

Οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα εξυμνούν το σεξ και τα οφέλη του για την ψυχική και σωματική υγεία.Την άποψη αυτή ανατρέπει μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που ζήτησαν από κάποια ζευγάρια να κάνουν περισσότερο σεξ.

Στην έρευνα πήραν μέρος 128 υγιή άτομα, από 35 ως 65 ετών, που ανήκαν σε ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία οι ερευνητές χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα δεν έλαβε κάποιες οδηγίες, ενώ από τη δεύτερη ζητήθηκε να διπλασιάσουν τη συχνότητα του σεξ που έκαναν εβδομαδιαία.

Καθημερινά οι συμμετέχοντες απαντούσαν online σε ερωτήσεις, σχετικά με το πόσο ευτυχισμένοι ένοιωθαν, πόσο υγιείς ήταν και κατά πόσο απολάμβαναν το σεξ.

Τα ζευγάρια στην ομάδα που τους είχε ζητηθεί να κάνουν πιο πολύ σεξ, αύξησαν τη συχνότητα, αλλά ανέφεραν μία μικρή μείωση στην ευτυχία που ένοιωθαν, καθώς επίσης και μικρότερη επιθυμία και απόλαυση στη διάρκεια του σεξ.

Φάνηκε δηλαδή, ότι όσο περισσότερο σεξ έκαναν τόσο λιγότερη επιθυμία και ευχαρίστηση ένοιωθαν γι' αυτό. Προφανώς, το σημαντικό είναι η ποιότητα του σεξ και όχι η ποσότητα, ενώ η μεγάλη συχνότητα φαίνεται να παρουσιάζει έλλειμμα επιθυμίας, ρομαντισμού και αυθορμητισμού και τελικά να κουράζει τους εραστές αντί να τους ευχαριστεί.

Βέβαια, οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ζευγάρια αυτά «αναγκάζονταν» να το κάνουν, δεν επρόκειτο για δική τους επιλογή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!