Το (πολύ) σεξ δεν φέρνει την ευτυχία - AllYou.gr

Search

Το (πολύ) σεξ δεν φέρνει την ευτυχία

Η θεωρία ανατρέπεται...

> SEX ::
27 Αυγούστου 2016

Οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα εξυμνούν το σεξ και τα οφέλη του για την ψυχική και σωματική υγεία.Την άποψη αυτή ανατρέπει μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που ζήτησαν από κάποια ζευγάρια να κάνουν περισσότερο σεξ.

Στην έρευνα πήραν μέρος 128 υγιή άτομα, από 35 ως 65 ετών, που ανήκαν σε ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία οι ερευνητές χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα δεν έλαβε κάποιες οδηγίες, ενώ από τη δεύτερη ζητήθηκε να διπλασιάσουν τη συχνότητα του σεξ που έκαναν εβδομαδιαία.

Καθημερινά οι συμμετέχοντες απαντούσαν online σε ερωτήσεις, σχετικά με το πόσο ευτυχισμένοι ένοιωθαν, πόσο υγιείς ήταν και κατά πόσο απολάμβαναν το σεξ.

Τα ζευγάρια στην ομάδα που τους είχε ζητηθεί να κάνουν πιο πολύ σεξ, αύξησαν τη συχνότητα, αλλά ανέφεραν μία μικρή μείωση στην ευτυχία που ένοιωθαν, καθώς επίσης και μικρότερη επιθυμία και απόλαυση στη διάρκεια του σεξ.

Φάνηκε δηλαδή, ότι όσο περισσότερο σεξ έκαναν τόσο λιγότερη επιθυμία και ευχαρίστηση ένοιωθαν γι' αυτό. Προφανώς, το σημαντικό είναι η ποιότητα του σεξ και όχι η ποσότητα, ενώ η μεγάλη συχνότητα φαίνεται να παρουσιάζει έλλειμμα επιθυμίας, ρομαντισμού και αυθορμητισμού και τελικά να κουράζει τους εραστές αντί να τους ευχαριστεί.

Βέβαια, οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ζευγάρια αυτά «αναγκάζονταν» να το κάνουν, δεν επρόκειτο για δική τους επιλογή.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!