Ο σύντροφός σου (παρα)βλέπει πορνό; Κινδυνεύει απο ΑΥΤΟ - AllYou.gr

Search

Ο σύντροφός σου (παρα)βλέπει πορνό; Κινδυνεύει απο ΑΥΤΟ

Άνδρες, προσοχή...

> SEX ::
30 Οκτωβρίου 2015

Μία νέα έρευνα έρχεται να καταγράψει τις μακροχρόνιες συνέπειες της συστηματικής ενασχόλησης με το πορνό στις σχέσεις των ανδρών. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συμπεράσματά της, οι άνδρες που βλέπουν πορνό αρκετές φορές την εβδομάδα, εξαρτώνται περισσότερο από αυτό για να επιτύχουν και να διατηρήσουν την ερωτική διέγερση στη διάρκεια του σεξ.

Ταυτοχρόνως, όμως, τους κάνει να ανησυχούν για τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι και για την εικόνα του σώματός τους, με συνέπεια να απολαμβάνουν ολοένα λιγότερο το σεξ.

Όπως γράφουν οι ερευνητές, όσο περισσότερη πορνογραφία έβλεπαν οι άντρες, τόσο πιθανότερο ήταν και να ζητούν από την/τον σύντροφό τους συγκεκριμένες πορνογραφικές πράξεις που είχαν δει.

«Η πορνογραφία είναι πολύ περισσότερα από απλή φαντασίωση. Όσα διαδραματίζονται στην οθόνη μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αληθινή ζωή», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρα Άνα Μπρίτζες, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας.

Επισήμανε δε ότι πολύ συχνά το πορνό εστιάζει σε πράξεις βίας και ταπείνωσης, παραβλέποντας εντελώς το τρυφερό άγγιγμα, τα φιλιά, το γέλιο και την λεκτική επαφή των εμπλεκομένων - και αυτό, μόνο καλό δεν κάνει στις αληθινές ερωτικές επαφές.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!