Από τι μπορεί να προστατέψει την υγεία του συντρόφου σου η συχνή εκσπερμάτιση; - AllYou.gr

Search

Από τι μπορεί να προστατέψει την υγεία του συντρόφου σου η συχνή εκσπερμάτιση;

Η επιστήμη δίνει την απάντηση...

> SEX ::
03 Αυγούστου 2016

Μία νέα μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη των HΠΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη της έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας για τον οργανισμό των ανδρών, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως η συχνή εκσπερμάτιση είναι πιθανότατα ο βασικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη.

Να εξηγήσουμε πως με τον όρο «τροποποιήσιμος» αναφερόμαστε σε έναν παράγοντα κινδύνου που είναι στο χέρι μας να μεταβάλλουμε, μέσω αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως η διατροφή και η σωματική άσκηση. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια, όπως η υπέρταση, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία, είναι τροποποιήσιμοι.

Μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2004 ήταν από τις πρώτες που υπέδειξαν ότι η συχνή εκσπερμάτιση συσχετίζεται με το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη.

Οι ερευνητές επεκτείνουν αυτά τα ευρήματα και επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση της εκσπερμάτισης, βάση ποιοτικών δεδομένων και στοιχείων που αφορούσαν σχεδόν σε 32.000 άνδρες, σε συνολικό χρονικό διάστημα 18 ετών.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!