Πορνογραφία: Κι όμως, έχει (πολλά) οφέλη - AllYou.gr

Search

Πορνογραφία: Κι όμως, έχει (πολλά) οφέλη

Οι επιστήμες κατέληξαν σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα...

> SEX ::
16 Ιανουαρίου 2016

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η πορνογραφία όχι μόνο δεν είναι εθιστική, αλλά μάλιστα μπορεί να αποτελέσει «προληπτικό μέτρο» για τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Οι ειδικοί ανέλυσαν ερευνητικά δεδομένα που αφορούν στον εθισμό στην πορνογραφία και διαπίστωσαν ότι μόλις σε 37% των ερευνητικών έργων η χρήση πορνογραφικού υλικού χαρακτηρίζεται ως «εθισμός». Παράλληλα, παρατήρησαν ότι μόνο το 27% των μελετών βασίστηκε σε πραγματικά και όχι πειραματικά δεδομένα.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι τα πειράματα που έχουν διεξαχθεί έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν την ύπαρξη πραγματικού εθισμού. 

Έπειτα από ανάλυση των διαθέσιμων μελετών, οι ειδικοί δεν εντόπισαν αρνητικές επιπτώσεις από την συχνή χρήση πορνογραφικού υλικού, όπως για παράδειγμα στυτική δυσλειτουργία ή μεταβολές στον εγκέφαλο. Αντιθέτως, υποστηρίζουν ότι η πορνογραφία μπορεί να βελτιώσει τη στάση του ατόμου απέναντι στη σεξουαλικότητα.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η άποψη των συγκεκριμένων επιστημόνων είναι ότι η πορνογραφία αποτελεί διέξοδο για την ανικανοποίητη σεξουαλική επιθυμία και μάλιστα συνδέεται με τα μειωμένα ποσοστά σεξουαλικών εγκλημάτων, κυρίως την κακοποίηση παιδιών.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!