Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να ενισχύσεις την ερωτική σου ζωή - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να ενισχύσεις την ερωτική σου ζωή

Το σεξ σού φτιάχνει το κέφι!

> SEX ::
03 Ιουλίου 2016

Συνήθως, όταν αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα, δυσκολίες στην δουλειά ή κάποιο θέμα υγείας, το τελευταίο πράγμα στον κόσμο για τον οποίο έχουμε όρεξη είναι το σεξ.

Ωστόσο, νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ερωτική επαφή μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι τα μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είναι πιο ευτυχισμένα όταν καταφέρνουν να διατηρήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Έχει αποδειχθεί πως διάφορες χρόνιες ασθένειες συνδέονται με τη μειωμένη ικανοποίηση από το γάμο, αν και παραμένει ασαφές το γιατί. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όμως, η υγιής σεξουαλική ζωή είναι το μυστικό της αισιοδοξίας για τα ζευγάρια που περνούν δύσκολα. Παράλληλα, η έλλειψη σεξ φαίνεται πως επιδεινώνει την κατάσταση.

Η νέα μελέτη "περιελάμβανε" 732 ζευγάρια, τα οποία κατά μέσο όρο ανέφεραν ότι έκαναν σεξ μία φορά το μήνα. Όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ικανοποίηση από το γάμο. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!