Περιστασιακό σεξ: Κάν' το με την έγκριση της... επιστήμης - AllYou.gr

Search

Περιστασιακό σεξ: Κάν' το με την έγκριση της... επιστήμης

«Απελευθερώσου»!

> SEX ::
07 Φεβρουαρίου 2016

Το περιστασιακό σεξ, ακόμα και στις μέρες μας, θεωρείται θέμα ταμπού και από αυτούς που το κάνουν, αλλά και από αυτούς που απλώς ακούν να γίνεται γύρω τους λόγος γι' αυτό.

Μήπως, όμως, έχει έρθει πια η ώρα να...απενοχοποιήσουμε αυτή την - κοινή στην πραγματικότητα - σεξουαλική συνήθεια; Άλλωστε, το συστήνει και η επιστήμη!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο Κορνέλ καταρρίπτουν το μύθο που αφορά στο περιστασιακό σεξ και τις αρνητικές του επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του ατόμου.

Στα πλαίσια της μελέτης, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταγράφουν σε ένα ημερολόγιο κάθε σεξουαλική τους δραστηριότητα καθώς και τον αντίκτυπο αυτής στη διάθεσή τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι ήταν πιο απελευθερωμένοι σεξουαλικά παρουσίαζαν σε γενικές γραμμές υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και ευεξίας έπειτα από μια βραδιά σεξ χωρίς δεσμεύσεις, σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Την ίδια στιγμή, τα άτομα αυτά αντιμετώπιζαν λιγότερο στρες και εξέφραζαν πιο θετικά συναισθήματα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!