Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά που θα σου διασφαλίσουν καλύτερη σεξουαλική ζωή - AllYou.gr

Search

Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά που θα σου διασφαλίσουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

Τα διαθέτεις;

> SEX ::
10 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Τα άτομα που διαθέτουν επικοινωνιακές δεξιότητες, κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων και αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους απολαμβάνουν μια πιο ευτυχισμένη ερωτική ζωή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Στοιχεία στην προσωπικότητα κάποιου, όπως η αυτοεκτίμηση και η ανεξαρτησία φαίνεται πως παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική απόλαυση.

«Η ευεξία και η ευχαρίστηση είναι σημαντικό κομμάτι της σεξουαλικής υγείας», οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ. Και συμπληρώνουν ότι «Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε και η ικανότητα να ακούμε τους άλλους επηρεάζουν σημαντικά της σεξουαλική ζωή.»

Στη μελέτη συμμετείχαν 3.200 φοιτητές ηλικίας 18 έως 26 ετών. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ανεξαρτησία, την αυτοεκτίμηση και την αντίληψη των συναισθημάτων (ενσυναίσθηση), καθώς τη σεξουαλική υγεία και την απόλαυση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η υψηλή αυτοεκτίμηση, η ανεξαρτησία και η ενσυναίσθηση σχετίζονται άμεσα με τη σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών (π.χ. ως προς τον οργασμό).

Όσο για τους άνδρες, η ανεξαρτησία φάνηκε να έχει την πιο άμεση σχέση με την ερωτική ικανοποίηση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!