Skip to main content

SEX

Έχετε μακροχρόνια σχέση; Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που αποφεύγει το sex

Τι σαμποτάρει τη διάθεσή του;


Γεωργία Κοντού

Το στερεότυπο θέλει εμάς τις γυναίκες να χρησιμοποιούμε διάφορες δικαιολογίες τύπου "αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο" για να αποφύγουμε το σεξ με το σύντροφό μας, τι γίνεται όμως όταν ο άντρας είναι αυτός που περιμένει να πέσουμε για ύπνο προτού έρθει στο κρεβάτι; Ακολουθούν πέντε από τους συχνότερους (και όχι πάντα τόσο αυτονόητους) λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό:

1. Το μόνο που θέλει μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο είναι να χαλαρώσει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, αν η δουλειά εξαντλεί όλη την ενέργειά του. Μην το πάρεις προσωπικά. Για να μην κλειστεί ο καθένας σας σε διαφορετικό δωμάτιο, αλλά να εκμεταλλευτείτε μαζί αυτές τις ώρες χαλάρωσης, κάντε κάτι πιο... ξεκούραστο, για παράδειγμα δείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά.

2. Δεν σε βλέπει πια ως ερωμένη, αλλά ως μαμά. Συμβαίνει συχνά όταν ένα ζευγάρι γίνονται γονείς, σύμφωνα με τη σεξοθεραπεύτρια Λόρι Γουάτσον. Για να ξαναθυμηθείτε τα παλιά, απομάκρυνε από το υπνοδωμάτιό σας τα σκόρπια παιχνίδια και τα ρουχαλάκια και, αν τα πιτσιρίκια μπαινοβγαίνουν στο χώρο, προσπάθησε να τους εξηγήσεις (εφόσον φυσικά είναι σε ηλικία για να καταλάβουν) ότι "ο μπαμπάς και η μαμά θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι".

3. Προτιμά να δει ποδόσφαιρο ή να παίξει wii. Είναι αναπόφευκτο σε μια μακροχρόνια σχέση, όταν το αρχικό πάθος ξεθυμαίνει, ο άντρας να ξαναθυμάται τα παλιά του πάθη. Κάποια ζευγάρια βρίσκουν πιο εύκολα την ισορροπία, άλλα όχι. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, προγραμματίστε από πριν κάποιες νύχτες της εβδομάδας που θα περνάτε μαζί (αρκεί να μην έχει Champion's League).

4. Θα ήθελε το σεξ να είναι πιο αυθόρμητο. Θυμάσαι τότε που, ενώ μαγειρεύατε, βρισκόσασταν ξαφνικά να κάνετε σεξ πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Όχι; Ούτε κι αυτός πια. Οι άντρες νιώθουν απόρριψη αν θέλεις να βάλεις το σεξ μαζί τους σε πρόγραμμα, λες και πρόκειται για το πλύσιμο των πιάτων ή τα ψώνια στο σουπερμάρκετ (εμείς βέβαια δεν πρέπει να νιώσουμε απόρριψη όταν προτιμούν να πάνε στο γήπεδο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...). Για να αναζωπυρώσεις το πάθος, δοκίμασε να του προετοιμάσεις μια διαφορετική υποδοχή στο σπίτι, φορώντας τα καινούρια σου εσώρουχα ή κλείσε δωμάτιο για τους δυο σας σε ένα ξενοδοχείο.

5. Είναι αγχωμένος με τη δουλειά. Συμβούλεψέ τον να σταματήσει για λίγο να τσεκάρει τα email του στο σπίτι και να κλείσει κινητό και υπολογιστή. Αν, όμως, προκύψει κάποιο επείγον τηλεφώνημα από το γραφείο, μην τον πιέσεις να το αγνοήσει. Κάνει καλό στο "εγώ" ενός άντρα να νιώθει απαραίτητος στη δουλειά του: του τονώνει την αυτοπεποίθηση, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει θετικά και στις ερωτικές επιδόσεις του.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική