ΑΥΤΟΣ είναι ο κίνδυνος του συχνού σεξ - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο κίνδυνος του συχνού σεξ

Πες «όχι» στην υποχρέωση...

> SEX ::
30 Μαρτίου 2016

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες δείχνει ότι όταν το σεξ καταλήγει να γίνεται «υποχρέωση», έχει μάλλον περισσότερες αρνητικές συνέπειες παρά οφέλη για την ψυχική μας διάθεση.

Όταν το σεξ γίνεται αυτοσκοπός, όταν δηλαδή προσπαθούμε ή αναγκαζόμαστε να το κάνουμε πιο συχνά χωρίς απαραιτήτως να έχουμε την κατάλληλη διάθεση, χάνουμε τον ενθουσιασμό μας και καταλήγουμε να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι.

Αρχικά, οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να καταγράψουν πόσο συχνά έκαναν σεξ και πώς ένιωθαν αμέσως μετά, ζητώντας από αυτά να διπλασιάσουν από ένα σημείο και μετά τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών. Ένα μήνα αργότερα, τα περισσότερα ζευγάρια δήλωσαν όχι μόνο ότι δεν ένιωθαν πιο ευτυχισμένα, αλλά ότι η ερωτική τους διάθεση ήταν πιο πεσμένη απ' ότι συνήθως και ότι απολάμβαναν το σεξ λιγότερο απ' ότι πριν.

Το πρόβλημα φάνηκε να εντοπίζεται στο αυξημένο στρες που αντιμετώπιζαν τα ζευγάρια αυτά, καθώς ένιωθαν πως το σεξ ήταν... υποχρέωση.

Από την άλλη, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλά ζευγάρια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις συχνότερες σεξουαλικές επαφές και πως συχνά η όρεξη έρχεται... τρώγοντας. Βέβαια, είναι δύσκολο η ερωτική ζωή του ζευγαριού να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και κανείς από τους δύο συντρόφους δεν πρέπει να πιέζεται να κάνει σεξ όταν πραγματικά δεν το επιθυμεί.

Τώρα πώς θα τα καταφέρεις ΚΑΙ να μην χάσεις την συχνότητα, αλλά και να μην το κάνεις ΠΟΤΕ με το ζόρι, δεν το γνωρίζουμε. Ίσως το κλειδί να κρύβεται στην διατήρηση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Ψάξε να το βρεις...

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!