Skip to main content

SEX

ΑΥΤΟΣ είναι ο κίνδυνος του συχνού σεξ

Πες «όχι» στην υποχρέωση...



Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες δείχνει ότι όταν το σεξ καταλήγει να γίνεται «υποχρέωση», έχει μάλλον περισσότερες αρνητικές συνέπειες παρά οφέλη για την ψυχική μας διάθεση.

Όταν το σεξ γίνεται αυτοσκοπός, όταν δηλαδή προσπαθούμε ή αναγκαζόμαστε να το κάνουμε πιο συχνά χωρίς απαραιτήτως να έχουμε την κατάλληλη διάθεση, χάνουμε τον ενθουσιασμό μας και καταλήγουμε να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι.

Αρχικά, οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να καταγράψουν πόσο συχνά έκαναν σεξ και πώς ένιωθαν αμέσως μετά, ζητώντας από αυτά να διπλασιάσουν από ένα σημείο και μετά τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών. Ένα μήνα αργότερα, τα περισσότερα ζευγάρια δήλωσαν όχι μόνο ότι δεν ένιωθαν πιο ευτυχισμένα, αλλά ότι η ερωτική τους διάθεση ήταν πιο πεσμένη απ' ότι συνήθως και ότι απολάμβαναν το σεξ λιγότερο απ' ότι πριν.

Το πρόβλημα φάνηκε να εντοπίζεται στο αυξημένο στρες που αντιμετώπιζαν τα ζευγάρια αυτά, καθώς ένιωθαν πως το σεξ ήταν... υποχρέωση.

Από την άλλη, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλά ζευγάρια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις συχνότερες σεξουαλικές επαφές και πως συχνά η όρεξη έρχεται... τρώγοντας. Βέβαια, είναι δύσκολο η ερωτική ζωή του ζευγαριού να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και κανείς από τους δύο συντρόφους δεν πρέπει να πιέζεται να κάνει σεξ όταν πραγματικά δεν το επιθυμεί.

Τώρα πώς θα τα καταφέρεις ΚΑΙ να μην χάσεις την συχνότητα, αλλά και να μην το κάνεις ΠΟΤΕ με το ζόρι, δεν το γνωρίζουμε. Ίσως το κλειδί να κρύβεται στην διατήρηση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Ψάξε να το βρεις...

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand