ΑΥΤΟΣ είναι ο κίνδυνος του συχνού σεξ - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο κίνδυνος του συχνού σεξ

Πες «όχι» στην υποχρέωση...

> SEX ::
30 Μαρτίου 2016

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες δείχνει ότι όταν το σεξ καταλήγει να γίνεται «υποχρέωση», έχει μάλλον περισσότερες αρνητικές συνέπειες παρά οφέλη για την ψυχική μας διάθεση.

Όταν το σεξ γίνεται αυτοσκοπός, όταν δηλαδή προσπαθούμε ή αναγκαζόμαστε να το κάνουμε πιο συχνά χωρίς απαραιτήτως να έχουμε την κατάλληλη διάθεση, χάνουμε τον ενθουσιασμό μας και καταλήγουμε να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι.

Αρχικά, οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να καταγράψουν πόσο συχνά έκαναν σεξ και πώς ένιωθαν αμέσως μετά, ζητώντας από αυτά να διπλασιάσουν από ένα σημείο και μετά τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών. Ένα μήνα αργότερα, τα περισσότερα ζευγάρια δήλωσαν όχι μόνο ότι δεν ένιωθαν πιο ευτυχισμένα, αλλά ότι η ερωτική τους διάθεση ήταν πιο πεσμένη απ' ότι συνήθως και ότι απολάμβαναν το σεξ λιγότερο απ' ότι πριν.

Το πρόβλημα φάνηκε να εντοπίζεται στο αυξημένο στρες που αντιμετώπιζαν τα ζευγάρια αυτά, καθώς ένιωθαν πως το σεξ ήταν... υποχρέωση.

Από την άλλη, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλά ζευγάρια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις συχνότερες σεξουαλικές επαφές και πως συχνά η όρεξη έρχεται... τρώγοντας. Βέβαια, είναι δύσκολο η ερωτική ζωή του ζευγαριού να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και κανείς από τους δύο συντρόφους δεν πρέπει να πιέζεται να κάνει σεξ όταν πραγματικά δεν το επιθυμεί.

Τώρα πώς θα τα καταφέρεις ΚΑΙ να μην χάσεις την συχνότητα, αλλά και να μην το κάνεις ΠΟΤΕ με το ζόρι, δεν το γνωρίζουμε. Ίσως το κλειδί να κρύβεται στην διατήρηση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Ψάξε να το βρεις...

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα τρόφιμα που διώχνουν τη μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα

Αν σου αρέσει το σκόρδο αλλά σε κάνει να νιώθεις άβολα, πρέπει να διαβάσεις τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης.
ΣΠΙΤΙ

Το ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις στο στρώμα σου μια φορά το μήνα

Η συμβουλή που θα σε βοηθήσει να έχεις ένα πιο καθαρό υπνοδωμάτιο.
FASHION NEWS

Τα απόλυτα heels που δεν πρέπει να λείπουν φέτος από τη ντουλάπα σου

Η νέα συλλογή DUKAS έφτασε και δε ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε.
ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτά είναι τα καλύτερα beauty looks των τελευταίων ημερών

Μερικές εμφανίσεις αρκούν για να αντλήσεις έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως τα κιλά μπορεί να επηρεάσουν τη μνήμη σου

Η ζυγαριά ίσως να σε κάνει να "μη θυμάσαι"!
ΕΓΩ

3 συνήθειες που έχουν οι παραγωγικοί άνθρωποι

Κάνε την καθημερινότητα στη δουλειά πιο εύκολη και αποδοτική με αυτά τα απλά τρικ.