5 λόγοι για τους οποίους ΑΞΙΖΕΙ να καταφεύγεις στην αυτοϊκανοποίηση - AllYou.gr

Search

5 λόγοι για τους οποίους ΑΞΙΖΕΙ να καταφεύγεις στην αυτοϊκανοποίηση

Φωτιά θα πέσει να μας κάψει μέρες που ‘ναι, αλλά θα το ρισκάρουμε!

> SEX ::
27 Απριλίου 2016

Ας σοβαρευτούμε όμως: δεν υπάρχει τίποτα αμαρτωλό γύρω από τον αυνανισμό. Αντίθετα, όπως σε διαβεβαιώνει και η σεξοθεραπεύτρια δρ Κατ Βαν Κιρκ, μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη (πέρα φυσικά από το αυτονόητο):

1. Συνδέεται με υψηλότερη αυτοπεποίθηση. «Έρευνες δείχνουν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται από μικρή ηλικία, έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, μικρότερο κίνδυνο αφροδίσιων νοσημάτων και, επιπλέον, απολαμβάνουν περισσότερο την ερωτική ζωή τους αργότερα», υποστηρίζει η ειδικός.

2. Μας διατηρεί σε φόρμα στην επίμαχη περιοχή. Όπως εξηγεί η δρ Κιρκ, εξασφαλίζει την τόνωση των μυών γύρω από τον κόλπο, καθώς και την επαρκή λίπανση των γεννητικών οργάνων, βοηθώντας μας έτσι να αποδίδουμε περισσότερο στην ερωτική επαφή ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. 

3. Μας δίνει την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τις φαντασιώσεις μας. Ακόμη κι αν δεν τολμούμε να τις μοιραστούμε με το σύντροφό μας, μπορούμε να τις ζήσουμε παθιασμένα... στο μυαλό μας. 

4. Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Να βρούμε σε ποια σημεία ερεθιζόμαστε περισσότερο και πώς θα κατακτήσουμε –και θα πολλαπλασιάσουμε- τους οργασμούς μας.  

5. Μας φέρνει πιο κοντά με το σύντροφό μας. Ακούγεται αντιφατικό, αλλά δεν είναι. Ο αυνανισμός μάς ενθαρρύνει να γίνουμε πιο δημιουργικές και αυθόρμητες και στο κρεβάτι, βοηθώντας μας να αποφύγουμε τη μονοτονία αλλά και δυναμώνοντας το αίσθημα εμπιστοσύνης και οικειότητας με τον ερωτικό παρτενέρ μας.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!