Safe (summer) sex - AllYou.gr

Search

Safe (summer) sex

Πριν… εκτεθείς, διάβασε τις απαντήσεις στα 5 πιο συνηθισμένα ερωτήματα σχετικά με το ασφαλές sex.  

> SEX ::
28 Ιουνίου 2014

1. Το φιλί είναι επικίνδυνο; 

Εύλογη η απορία, δεδομένου ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής ζωής μας. Με τα φιλιά υπάρχει ανταλλαγή υγρών του σώματος, κατά συνέπεια ο κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων είναι πραγματικός. Ευτυχώς, όμως, ο οργανισμός μας έχει συστήματα άμυνας. Μερικοί μικροοργανισμοί εξουδετερώνονται πιο εύκολα, ενώ άλλοι δυσκολότερα. Ο ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν μεταδίδεται εύκολα με το φιλί. Εάν αυτό έχει συμβεί, πιθανόν να υπήρχαν ανοιχτές πληγές στο στόμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μετάδοση δεν έγινε λόγω ανταλλαγής σάλιου, αλλά λόγω έκθεσης σε αίμα που περιείχε το μολυσματικό παράγοντα. Οι ασθένειες που σχετίζονται με το φιλί έχουν αντίκτυπο στην υγεία (π.χ. επιχείλιος έρπητας, λοιμώδη μονοπυρήνωση), αλλά στην πλειοψηφία των νοσημάτων το φιλί δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία. 

 

2. Μπορεί να κολλήσω από τα ερωτικά παιχνίδια;  

Το ξέρεις ήδη: τα προκαταρκτικά βοηθούν στη σεξουαλική διέγερση. Ωστόσο, δεδομένου ότι κάποια ΣΜΝ μπορεί να μην έχουν εμφανή συμπτώματα, είναι δυνατό να μεταδοθούν με τα χέρια ή αν έρθεις σε άμεση επαφή με τη μολυσμένη περιοχή. 

 

3. Κινδυνεύω από τη χρήση ερωτικών βοηθημάτων; 

Είναι πολύ πιθανό να μεταδώσουν κάποιο νόσημα όταν έρθουν σε επαφή με τη μολυσμένη περιοχή του ενός συντρόφου και αμέσως μετά με το σύντροφο που δεν νοσεί. Γι’ αυτό φρόντισε να τηρείς με ευλάβεια τους κανόνες σωματικής υγιεινής. Χρησιμοποίησε τα βοηθήματα προσεκτικά, ώστε να αποφύγεις τη μετάδοση μικροβίων.

 

4. Αν ο σύντροφός μου έχει κάποιο ΣΜΝ, το προφυλακτικό αρκεί για να μην κολλήσω; 

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως είναι τα κονδυλώματα, οι μύκητες και ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, αποτελούν ασθένειες οι οποίες –χωρίς τη χρήση προφυλακτικού– μπορεί να μεταδοθούν μέσω κάθε είδους σεξουαλικής επαφής. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις το προφυλακτικό δεν είναι αρκετό. Κι αυτό γιατί πολλά από τα νοσήματα είναι δυνατό να μεταδοθούν με τα χέρια –αν αυτά ακουμπήσουν προηγουμένως τη μολυσμένη περιοχή– ή μέσω της άμεσης επαφής με τη μολυσμένη περιοχή. 

 

5. Το πρωκτικό σεξ κρύβει κινδύνους; 

Η μετάδοση οποιασδήποτε λοίμωξης ή νοσήματος είναι πιο εύκολη με την πρωκτική συνουσία, αφού εκλύεται ποσότητα αίματος, λόγω του μεγάλου κινδύνου τραυματισμού –συνέπεια ρήξης του βλεννογόνου ορθού. Επιπλέον, στο έντερο υπάρχουν μικρόβια τα οποία ο άνδρας μπορεί να μεταφέρει στον κόλπο της γυναίκας σε περίπτωση που μετά την πρωκτική ακολουθήσει κολπική επαφή. Τα ίδια μικρόβια μπορεί να προκαλέσουν ανάλογη φλεγμονή και στο γεννητικό σύστημα του άνδρα.

 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!