Σεξ εν μέσω κρίσης: Ένα (πολύ) ενδιαφέρον ελληνικό φαινόμενο - AllYou.gr

Search

Σεξ εν μέσω κρίσης: Ένα (πολύ) ενδιαφέρον ελληνικό φαινόμενο

Τελικά, πόσο συχνά το... κάνουν οι Έλληνες;

> SEX ::
02 Μαϊου 2016

Ξέχνα αυτά που ήξερες περί πεσμένης ερωτικής διάθεσης εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, γιατί όλα δείχνουν πως οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από αυτά. 

Εν μέσω κρίσης, λοιπόν, οι τελευταίες έρευνες θέλουν τη σεξουαλική ζωή μας να έχει χτυπήσει ταβάνι, με τους επιστήμονες να δηλώνουν πώς μπορούν να εξηγήσουν με ακρίβεια τις αιτίες πίσω από αυτό το ...φαινόμενο.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, που έγινε ανάμεσα σε 600 συμμετέχοντες ηλικίες 25 έως 64 ετών, οι άντρες κάθε ηλικίας στη χώρα μας κάνουν το τελευταίο διάστημα έως και 35% περισσότερο σεξ, αντί για λιγότερο που ήταν το αναμενόμενο.

Αυτή η ένδειξη, μάλιστα, έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς οι νεαροί άνδρες (ηλικίες 18 έως 34 ετών) είναι εκείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης.

Το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις ηλικίες 35-54 ετών είναι 30% και στις ηλικίες άνω των 54 ετών φτάνει το 27%.

Οι ειδικοί του Ινστιτούτου λένε ότι τα ευρήματα αυτά μπορούν να ερμηνευθούν από βιολογικής και από κοινωνικής πλευράς. Από τη μία, η βιολογική διάσταση είναι ότι σε καταστάσεις έντονου στρες, παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό ευφορικές ουσίες ως αντίδοτο της κατάθλιψης, οι οποίες αυξάνουν και την σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα.

Από την άλλη, η κοινωνική διάσταση θέλει σε ακραίες κοινωνικές συνθήκες (πολέμους, οικονομική κρίση, πολιτική αστάθεια) ο άνθρωπος ξεπερνά τις κοινωνικές συμβάσεις και επιτρέπει να επικρατήσουν στον ψυχισμό του πιο άγρια ένστικτα, ανάμεσα στα οποία και η ανάγκη για σεξ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!