Skip to main content

SEX

Αυτός είναι ο Nο1 λόγος για να πεις «ναι» στο πρωινό σεξ

Κάτω τα χέρια από το snooze...



Ανήκεις κι εσύ σε εκείνη την κατηγορία γυναικών που υποφέρουν με το πρωινό ξύπνημα; Έχεις αναπτύξει μία σχέση αγάπης - μίσους με το snooze στην αφύπνιση του κινητού σου;

Αν ναι, τώρα η επιστήμη σου δίνει έναν (πολύ) καλό λόγο για να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα αύριο το πρωί. Όχι απαραίτητα για να φτιάξεις πρωινό ή να πας στο γραφείο, αλλά για να απολαύσεις λίγες πρωινές στιγμές με τον σύντροφό σου κάτω από τα σκεπάσματα.

Γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρωινό σεξ δεν είναι απλά μία μεγάλη αδυναμία των αντρών, μα και κάτι που βοηθάει σε αρκετά σημαντικό βαθμό την υγεία μας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, λοιπόν, το σεξ τις πρωινές ώρες ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς ενισχύει τα επίπεδα ενός αντισώματος (IgA), που προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις.

Παράλληλα, συνδέεται και με τη βελτιωμένη όψη των μαλλιών και της επιδερμίδας, καθώς βοηθά να αυξηθούν τα επίπεδα των οιστρογόνων. Μήπως τώρα πείστηκες;

Κι αν δεν σου φτάνουν όλα αυτά, οι επιστήμονες σε ενημερώνουν πως η ερωτική επαφή συνοδεύεται από απελευθέρωση της «ορμόνης της αγάπης» (ωκυτοκίνη), η οποία προωθεί την οικειότητα και εντείνει το συναίσθημα ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.