Skip to main content

SEX

5 μύθοι του σεξ...

...που μπορούν να βλάψουν σοβαρά τη σχέση σου.


Γεωργία Κοντού

Ήδη από την εφηβεία μας έχουμε την (αυτο)πεποίθηση ότι ξέρουμε τα πάντα γύρω από το σεξ. Στην πραγματικότητα όμως ακόμη και μετά τα πρώτα -άντα μπορεί να συνεχίζουμε να πιστεύουμε κάποιους διαδεδομένους μύθους. Διάβασε μερικούς από αυτούς, όπως τους παρουσιάζει το νέο βιβλίο "Don't Put That in There! And 69 Other Sex Myths Debunked" των Dr. Aaron E. Carroll και Dr. Rachel C. Vreeman.

1. Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος όταν είσαι αδιάθετη. Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της εμμήνου ρύσης είναι λιγότερο πιθανό να συλλάβεις, αλλά και πάλι μπορεί να συμβεί.

2. Στο σεξ μπορεί να πάθεις καρδιακή προσβολή. Όλοι έχουμε ακούσει κάποια ιστορία ενός μεσήλικα ή ηλικιωμένου άντρα που... "πήγε" από υπερβάλλοντα ζήλο στο κρεβάτι. Αλλά σύμφωνα με τις έρευνες, αν δεν καπνίζεις ή δεν έχεις διαβήτη είναι μάλλον απίθανο να σου συμβεί. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη οι άντρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

3. Οι παντρεμένοι δεν αυτοϊκανοποιούνται. Υποτίθεται ότι αν είσαι σε μια σταθερή σχέση, ο σύντροφός σου σε καλύπτει απόλυτα στο σεξ, οπότε εσύ δεν χρειάζεται να βάλεις το χεράκι σου... Κι όμως, όσοι είναι σε σχέση αυνανίζονται συχνότερα από τους αδέσμευτους. Επίσης κάνουν περισσότερο σεξ.

4. Αγγίζουμε την κορύφωση της ερωτικής επιθυμίας μας μετά τα τριάντα (ενώ οι άντρες γύρω στα 20). Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική επιθυμία μας παρουσιάζει διακυμάνσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς επηρεάζεται από ένα πλήθος παραγόντων.

5. Είναι θέμα χρόνου να σε απατήσει ο σύντροφός σου. Καταρχάς η απιστία είναι μεν συνηθισμένη, αλλά όχι αναπόφευκτη. Δεύτερον, δεν παίζει ρόλο το χρονικό διάστημα. Είναι πιθανότερο να απατήσουμε τον σύντροφό μας όταν η σχέση μας αντιμετωπίζει προβλήματα ή όταν δεν έχουμε καλή ερωτική ζωή. 

Διαβάστε επίσης

SEX

S for Sexy Sunday

5 sex tips για να έχουν τα πράγματα ενδιαφέρον...

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

Προτεινόμενα

SEX

S for Sexy Sunday

5 sex tips για να έχουν τα πράγματα ενδιαφέρον...

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου