5 μύθοι του σεξ... - AllYou.gr

Search

5 μύθοι του σεξ...

...που μπορούν να βλάψουν σοβαρά τη σχέση σου.

> SEX ::
06 Σεπτεμβρίου 2014

Ήδη από την εφηβεία μας έχουμε την (αυτο)πεποίθηση ότι ξέρουμε τα πάντα γύρω από το σεξ. Στην πραγματικότητα όμως ακόμη και μετά τα πρώτα -άντα μπορεί να συνεχίζουμε να πιστεύουμε κάποιους διαδεδομένους μύθους. Διάβασε μερικούς από αυτούς, όπως τους παρουσιάζει το νέο βιβλίο "Don't Put That in There! And 69 Other Sex Myths Debunked" των Dr. Aaron E. Carroll και Dr. Rachel C. Vreeman.

1. Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος όταν είσαι αδιάθετη. Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της εμμήνου ρύσης είναι λιγότερο πιθανό να συλλάβεις, αλλά και πάλι μπορεί να συμβεί.

2. Στο σεξ μπορεί να πάθεις καρδιακή προσβολή. Όλοι έχουμε ακούσει κάποια ιστορία ενός μεσήλικα ή ηλικιωμένου άντρα που... "πήγε" από υπερβάλλοντα ζήλο στο κρεβάτι. Αλλά σύμφωνα με τις έρευνες, αν δεν καπνίζεις ή δεν έχεις διαβήτη είναι μάλλον απίθανο να σου συμβεί. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη οι άντρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

3. Οι παντρεμένοι δεν αυτοϊκανοποιούνται. Υποτίθεται ότι αν είσαι σε μια σταθερή σχέση, ο σύντροφός σου σε καλύπτει απόλυτα στο σεξ, οπότε εσύ δεν χρειάζεται να βάλεις το χεράκι σου... Κι όμως, όσοι είναι σε σχέση αυνανίζονται συχνότερα από τους αδέσμευτους. Επίσης κάνουν περισσότερο σεξ.

4. Αγγίζουμε την κορύφωση της ερωτικής επιθυμίας μας μετά τα τριάντα (ενώ οι άντρες γύρω στα 20). Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική επιθυμία μας παρουσιάζει διακυμάνσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς επηρεάζεται από ένα πλήθος παραγόντων.

5. Είναι θέμα χρόνου να σε απατήσει ο σύντροφός σου. Καταρχάς η απιστία είναι μεν συνηθισμένη, αλλά όχι αναπόφευκτη. Δεύτερον, δεν παίζει ρόλο το χρονικό διάστημα. Είναι πιθανότερο να απατήσουμε τον σύντροφό μας όταν η σχέση μας αντιμετωπίζει προβλήματα ή όταν δεν έχουμε καλή ερωτική ζωή. 

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.