5 μύθοι του σεξ... - AllYou.gr

Search

5 μύθοι του σεξ...

...που μπορούν να βλάψουν σοβαρά τη σχέση σου.

> SEX ::
06 Σεπτεμβρίου 2014

Ήδη από την εφηβεία μας έχουμε την (αυτο)πεποίθηση ότι ξέρουμε τα πάντα γύρω από το σεξ. Στην πραγματικότητα όμως ακόμη και μετά τα πρώτα -άντα μπορεί να συνεχίζουμε να πιστεύουμε κάποιους διαδεδομένους μύθους. Διάβασε μερικούς από αυτούς, όπως τους παρουσιάζει το νέο βιβλίο "Don't Put That in There! And 69 Other Sex Myths Debunked" των Dr. Aaron E. Carroll και Dr. Rachel C. Vreeman.

1. Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος όταν είσαι αδιάθετη. Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της εμμήνου ρύσης είναι λιγότερο πιθανό να συλλάβεις, αλλά και πάλι μπορεί να συμβεί.

2. Στο σεξ μπορεί να πάθεις καρδιακή προσβολή. Όλοι έχουμε ακούσει κάποια ιστορία ενός μεσήλικα ή ηλικιωμένου άντρα που... "πήγε" από υπερβάλλοντα ζήλο στο κρεβάτι. Αλλά σύμφωνα με τις έρευνες, αν δεν καπνίζεις ή δεν έχεις διαβήτη είναι μάλλον απίθανο να σου συμβεί. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη οι άντρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

3. Οι παντρεμένοι δεν αυτοϊκανοποιούνται. Υποτίθεται ότι αν είσαι σε μια σταθερή σχέση, ο σύντροφός σου σε καλύπτει απόλυτα στο σεξ, οπότε εσύ δεν χρειάζεται να βάλεις το χεράκι σου... Κι όμως, όσοι είναι σε σχέση αυνανίζονται συχνότερα από τους αδέσμευτους. Επίσης κάνουν περισσότερο σεξ.

4. Αγγίζουμε την κορύφωση της ερωτικής επιθυμίας μας μετά τα τριάντα (ενώ οι άντρες γύρω στα 20). Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική επιθυμία μας παρουσιάζει διακυμάνσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς επηρεάζεται από ένα πλήθος παραγόντων.

5. Είναι θέμα χρόνου να σε απατήσει ο σύντροφός σου. Καταρχάς η απιστία είναι μεν συνηθισμένη, αλλά όχι αναπόφευκτη. Δεύτερον, δεν παίζει ρόλο το χρονικό διάστημα. Είναι πιθανότερο να απατήσουμε τον σύντροφό μας όταν η σχέση μας αντιμετωπίζει προβλήματα ή όταν δεν έχουμε καλή ερωτική ζωή. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.
ΕΓΩ

Το τρικ που θα σε απαλλάξει από τις ενοχές σου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να διώξεις τις Ερινύες σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις για να προλάβεις την υποθερμία

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο! Ενημερώσου και απόφευγε την υποθερμία.
ΑΣΚΗΣΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο αντικείμενο σού δίνει το ιδανικό κίνητρο για να βάλεις τα αθλητικά σου και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου.