Τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ; - AllYou.gr

Search

Τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ;

ΑΥΤΟ συστήνουν οι ειδικοί!

> SEX ::
27 Μαϊου 2016

Σε απασχολεί κι εσένα το ερώτημα του πότε είναι πιο ασφαλές να... πεταχτείς μία βόλτα μέχρι την τουαλέτα: είναι καλύτερο και πιο ασφαλές πριν ή μετά τη σεξουαλική επαφή;

Τώρα οι ειδικοί έρχονται να σου προτείνουν την αποτελεσματικότερη προστασία και μάλιστα μιλώντας σου με αριθμούς...

Εκτιμάται ότι περίπου μία στις δύο γυναίκες και ένας στους 2.000 άνδρες ταλαιπωρείται κάθε χρόνο από ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης. Η ουρολοίμωξη εκδηλώνεται όταν μολύνεται το ουροποιητικό από βακτήρια, που συνήθως εισέρχονται μέσω της ουρήθρας.

Η σεξουαλική επαφή είναι μια συχνή αιτία της ουρολοίμωξης, ιδιαίτερα σε νεαρές κοπέλες 20-30 ετών.

Μια από τις πιο συνηθισμένες οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί υποστηρίζει ότι η επίσκεψη στην τουαλέτα πριν αλλά και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθά να μειωθούν οι πιθανότητες ουρολοίμωξης.

Στην πραγματικότητα, η ούρηση πριν την επαφή είναι η κυριότερη αιτία ουρολοίμωξης λόγω σεξ. Η ουρολοίμωξη μπορεί να προκληθεί όταν κατά τη διάρκεια του σεξ μεταφέρονται βακτήρια βαθύτερα στην ουρήθρα.

Έτσι, είναι καλύτερο να επισκεφθείς την τουαλέτα μετά τη σεξουαλική επαφή, ώστε να εξασφαλίσεις επαρκές «απόθεμα» ούρων, άρα και ισχυρή ροή που θα απομακρύνει τα βακτήρια από την ουρήθρα και θα μειώσει τον κίνδυνο λοίμωξης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!