Στα πόσα λεπτά θεωρείται πρόωρη η εκσπερμάτωση; - AllYou.gr

Search

Στα πόσα λεπτά θεωρείται πρόωρη η εκσπερμάτωση;

Αγόρια... αγχωθείτε! 

> SEX ::
03 Ιουνίου 2016

Μία από τις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές δυσλειτουργίες είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άντρες κάτω των 60 ετών.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι επηρεάζει περίπου 1 στους 5 άντρες παγκοσμίως, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις παθήσεις που έχουν την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για περίπλοκη ιατρική πάθηση, για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες και περιγράφεται ως σύντομος λανθάνων χρόνος εκσπερμάτισης, ελλιπής ή μηδενικός έλεγχος εκσπερμάτισης, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους άνδρες που υποφέρουν και τους συντρόφους τους.

Ουσιαστικά, η φάση της διέγερσης, παρόλο που χαρακτηρίζεται από φυσιολογική στύση, είναι πολύ σύντομη και ακολουθείται από ταχεία εκσπερμάτιση και οργασμό. Έτσι χάνεται η ενδιάμεση φάση, η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δηλαδή, η οποία είναι απαραίτητη τόσο για την απόλαυση της γυναίκας όσο και του άντρα.

Πότε, όμως, μία εκσπερμάτιση θεωρείται πρόωρη; Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε: Υπάρχουν δύο ειδών πρόωρες εκσπερματίσεις. Η Πρωτογενής και η Δευτερογενής. 

Η Πρωτογενής προκύπτει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα. Σε αυτήν την περίπτωση, η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα, πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.

Η Δευτερογενής εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική.

Γενικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, μία εκσπερμάτωση που έρχεται από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι 2 λεπτά μετά την διείσδυση θεωρείται πρόωρη. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!