Skip to main content

SEX

Στα πόσα λεπτά θεωρείται πρόωρη η εκσπερμάτωση;

Αγόρια... αγχωθείτε! 



Μία από τις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές δυσλειτουργίες είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άντρες κάτω των 60 ετών.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι επηρεάζει περίπου 1 στους 5 άντρες παγκοσμίως, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις παθήσεις που έχουν την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για περίπλοκη ιατρική πάθηση, για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες και περιγράφεται ως σύντομος λανθάνων χρόνος εκσπερμάτισης, ελλιπής ή μηδενικός έλεγχος εκσπερμάτισης, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους άνδρες που υποφέρουν και τους συντρόφους τους.

Ουσιαστικά, η φάση της διέγερσης, παρόλο που χαρακτηρίζεται από φυσιολογική στύση, είναι πολύ σύντομη και ακολουθείται από ταχεία εκσπερμάτιση και οργασμό. Έτσι χάνεται η ενδιάμεση φάση, η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δηλαδή, η οποία είναι απαραίτητη τόσο για την απόλαυση της γυναίκας όσο και του άντρα.

Πότε, όμως, μία εκσπερμάτιση θεωρείται πρόωρη; Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε: Υπάρχουν δύο ειδών πρόωρες εκσπερματίσεις. Η Πρωτογενής και η Δευτερογενής. 

Η Πρωτογενής προκύπτει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα. Σε αυτήν την περίπτωση, η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα, πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.

Η Δευτερογενής εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική.

Γενικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, μία εκσπερμάτωση που έρχεται από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι 2 λεπτά μετά την διείσδυση θεωρείται πρόωρη. 

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός