Skip to main content

SEX

Σεξ και ιδρώτας: Γι' αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το αποφεύγεις

Άκου τους ειδικούς και... συγκρατήσου!



Ε, καιρός που είναι και εποχή που έρχεται, καλό είναι να πούμε μερικά πράγματα που σίγουρα τους επόμενους μήνες θα τα βρεις μπροστά σου!

Τώρα που λες που θα σφίξουν οι ζέστες, το σώμα σου και το σώμα του συντρόφου σου θα ιδρώνει όλο και περισσότερο. Και επειδή εκτός από τα κορμιά σας που θα ιδρώνουν όλο και περισσότερο, μάλλον θα ανέβει κατακόρυφα και η ερωτική σας διάθεση (είπαμε, καλοκαίρι) οι επιστήμονες έρχονται να σου δώσουν ορισμένες συμβουλές σχετικά με το... ιδρωμένο σεξ και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές για την υγεία σου.

Σύμφωνα, λοιπόν, ΜΕ ειδικούς σε θέματα που αφορούν Στη γυναικεία ουρολογική λειτουργία και τη Σεξουαλική Ιατρική, η αύξηση στα επίπεδα των ορμονών υποδεικνύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για το ζευγάρι να κάνει σεξ, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία! Ωστόσο, εξηγούν ότι εγκυμονεί ένας κίνδυνος...

Οι άνδρες που γυμνάζονται συχνά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων σημάδια λοίμωξης από μύκητες. Στην περίπτωση αυτή, η λοίμωξη οφείλεται στον ίδιο μικροοργανισμό που προκαλεί τη μυκητίαση των ποδιών, το λεγόμενο «πόδι του αθλητή» (athlete's foot). Το συγκεκριμένο είδους μυκήτων ευδοκιμεί όπου υπάρχει αυξημένη υγρασία, όπως στο εσωτερικό των αθλητικών παπουτσιών ή στη βουβωνική χώρα.

Εάν ο άνδρας έχει μολυνθεί από το μύκητα, υπάρχει πιθανότητα να τον μεταδώσει στη σύντροφό του κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η μυκητίαση εκδηλώνεται με την εμφάνιση εξανθημάτων στη βουβωνική χώρα και ο άνδρας θα πρέπει να απέχει από το σεξ μέχρι να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30