Κάνε περιστασιακό σεξ ΚΑΙ με τις ευλογίες της... επιστήμης - AllYou.gr

Search

Κάνε περιστασιακό σεξ ΚΑΙ με τις ευλογίες της... επιστήμης

Μήπως δεν κρύβει όσους κινδύνους πιστεύαμε;

> SEX ::
24 Ιουνίου 2016

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα εστίασε στη σεξουαλική συμπεριφορά των νεαρών ενηλίκων.

Η επίδραση της σεξουαλικής συμπεριφοράς στην ψυχική υγεία του ατόμου είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες κι έτσι οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν συγκεκριμένα εάν το περιστασιακό σεξ επηρεάζει μελλοντικά την ψυχοσύνθεση και τη συναισθηματική κατάσταση των νέων και αν αποτελεί πλήγμα για την αυτοεκτίμησή τους.

Στο πλαίσιο μελέτης, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, διαπιστώθηκε ότι το περιστασιακό σεξ δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία του ατόμου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό, καθώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι νέοι που έχουν περιστασιακές ερωτικές επαφές με διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους δεν κινδυνεύουν περισσότερο από μακροπρόθεσμες ψυχολογικές συνέπειες, σε σύγκριση με άτομα που παραμένουν σε μόνιμη σχέση κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους.

Μάλιστα, οι ερευνητές τονίζουν ότι η κατάθλιψη και οι ψυχολογικές διαταραχές συχνά προηγούνται της πρώτης σεξουαλικής επαφής και των σεξουαλικών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου στους εφήβους. Με άλλα λόγια, το περιστασιακό σεξ δεν είναι αιτία της ψυχολογικής αστάθειας αλλά απόρροια αυτής και αυτό είναι το εύρημα-κλειδί της νέας μελέτης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!