Skip to main content

SEX

Κάνε περιστασιακό σεξ ΚΑΙ με τις ευλογίες της... επιστήμης

Μήπως δεν κρύβει όσους κινδύνους πιστεύαμε;



Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα εστίασε στη σεξουαλική συμπεριφορά των νεαρών ενηλίκων.

Η επίδραση της σεξουαλικής συμπεριφοράς στην ψυχική υγεία του ατόμου είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες κι έτσι οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν συγκεκριμένα εάν το περιστασιακό σεξ επηρεάζει μελλοντικά την ψυχοσύνθεση και τη συναισθηματική κατάσταση των νέων και αν αποτελεί πλήγμα για την αυτοεκτίμησή τους.

Στο πλαίσιο μελέτης, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, διαπιστώθηκε ότι το περιστασιακό σεξ δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία του ατόμου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό, καθώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι νέοι που έχουν περιστασιακές ερωτικές επαφές με διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους δεν κινδυνεύουν περισσότερο από μακροπρόθεσμες ψυχολογικές συνέπειες, σε σύγκριση με άτομα που παραμένουν σε μόνιμη σχέση κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους.

Μάλιστα, οι ερευνητές τονίζουν ότι η κατάθλιψη και οι ψυχολογικές διαταραχές συχνά προηγούνται της πρώτης σεξουαλικής επαφής και των σεξουαλικών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου στους εφήβους. Με άλλα λόγια, το περιστασιακό σεξ δεν είναι αιτία της ψυχολογικής αστάθειας αλλά απόρροια αυτής και αυτό είναι το εύρημα-κλειδί της νέας μελέτης.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.