Skip to main content

SEX

Κυνηγάς τη χαμένη σου λίμπιντο; ΕΤΣΙ θα την ξαναβρείς

Ώρα να ξαναχτυπήσεις κόκκινο.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί να λατρεύεις το άλλο σου μισό και να παραμένει ο διακαής πόθος σου, αλλά να τα βράδια σου να παραείναι ήσυχα –αντί για... καυτά κι ανήσυχα. Αν νιώθεις ότι η διάθεσή σου για σεξ είναι πεσμένη, διάβασε παρακάτω για να μάθεις πού οφείλεται και τι μπορεί να κάνεις για να την... ξαναβρεις στο κρεβάτι.

Κατ’αρχάς να σε ενημερώσουμε ότι η μειωμένη λίμπιντο είναι τόσο κοινό θέμα όσο και περίπλοκο. Έτσι υποστηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής της Αριζόνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους τελευταίους, οι ορμόνες σου μπορούν να... σπείρουν τον όλεθρο με πολλούς τρόπους. Τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν την τεστοστερόνη, επομένως αποδυναμώνουν τη σεξουαλική επιθυμία σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν λαμβάνονται.

Κι αν έχεις περάσει τα δεύτερα –άντα, προειδοποιούν ότι με τον ίδιο τρόπο σε επηρεάζουν και οι ορμονικές διακυμάνσεις, που αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της περιεμμηνόπαυσης.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ταιριάζουν στη δική σου περίπτωση, τότε πρέπει να ψάξεις το πρόβλημα στον πιο κοινό εχθρό της σεξουαλικής σου ζωής: το στρες.

Το καλό είναι πως υπάρχουν καταπληκτικά φυσικά αφροδισιακά, που μπορούν να σε βοηθήσουν. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής της Αριζόνας προτείνουν τρία συγκεκριμένα, ξεκινώντας με το σαταβάρι, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σπαράγγι. Αν και η αρχική του χρήση είναι για την καταπολέμηση των εξάψεων, ενισχύει τη λίμπιντο και τη γονιμότητα. Ένα άλλο είναι το μάκα, που θεωρείται φυτό του πάθους στη χώρα προέλευσής του, το Περού. Και τέλος, η δαμιάνα, ένα ακόμη φυσικό αφροδισιακό βότανο. 

Οι ειδικοί σε παροτρύνουν να καταναλώνεις περίπου 30 g μετά το δείπνο, για να ενισχύσεις την ερωτική σου επιθυμία.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.