Skip to main content

SEX

Θες να κάνεις... φρέσκο σεξ; Δοκίμασε ΑΥΤΑ

Καταρρίπτουμε 4 διαδεδομένες ερωτικές συμβουλές!


Φύλλις Νικολάου

Δεν αντέχεις την ιδέα του πρώτου κινητού σου τηλεφώνου, ενώ, είσαι ικανή να σταματήσεις να μιλάς στους φίλους σου όταν εκείνοι σε απειλούν ότι θα ξεθάψουν τις φωτογραφίες από την άγρια εφηβεία σου. Γιατί, λοιπόν, επιμένεις στις ίδιες «συνταγές» σε ό,τι αφορά στην ερωτική σου ζωή, παρότι τις θεωρείς ξεπερασμένες; Η καθημερινότητα των συντροφικών σχέσεων είναι εξαιρετικά ρευστή. Επομένως, πολλά πράγματα που ίσχυαν παλιότερα για τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων δεν ισχύουν σήμερα. Για να καταλάβεις τι εννοούμε, διάβασε παρακάτω και μπες στην νέα εποχή του σεξ.

Ο παλιός κανόνας: Κάνε σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλεις

Ο νέος κανόνας: Πολλές φορές, τρώγοντας έρχεται η όρεξη

Η ιδέα του ότι πρέπει να έχεις διάθεση για να κάνεις σεξ είναι ψευδής, υποστηρίζουν οι σύμβουλοι σεξουαλικής αγωγής. Πράγματι, οι γυναίκες προσδίδουν στο σεξ μια διάσταση σχεδόν... μαγική: πρέπει να γίνεται τη σωστή στιγμή, με το σωστό άτομο, στο τέλειο μέρος. Επιπλέον, πρέπει να νιώθουν έντονη έλξη και πόθο για τον ερωτικό παρτενέρ τους. Σύμφωνα με τους ίδιους ειδικούς, το ερωτικό παιχνίδι συχνά εντείνει την επιθυμία για σεξ. Κατά τη διάρκεια του, άλλωστε, εκκρίνεις ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη ορμόνη της αγάπης που δημιουργεί το αίσθημα της οικειότητας, καθώς και τεστοστερόνη η οποία, με τη σειρά της, ενισχύει την ερωτική διέγερση. Εξάλλου, πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τεστοστερόνη σου παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμα και μετά το τέλος της συνουσίας. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που εκείνος θα σου ζητήσει... επανάληψη, ξέχνα τον ύπνο και παραδώσου στα ένστικτά σου.

Ο παλιός κανόνας: Πρέπει να του λες ότι τον αγαπάς κάθε μέρα

Ο νέος κανόνας: Μην κάνεις το «σ’αγαπώ» να φαίνεται αγγαρεία

Αν τους λες ότι τον αγαπάς ανάμεσα σε συζητήσεις για τους λογαριασμούς που εκκρεμούν ή στο τηλέφωνο αντί για καλημέρα, η σημασία της φράσης πιθανόν να έχει αρχίσει να χάνει την αξία της. Υπάρχουν καλύτεροι και λιγότερο βαρετοί τρόποι για να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου για εκείνον. Δοκίμασε να του κάνεις χαριτωμένα κοπλιμέντα, να τον φωνάζεις με ένα γλυκό υποκοριστικό ή να του δείχνεις πόσο εκτιμάς όλα όσα κάνει για εσένα. Σύμφωνα τους συμβούλους σεξουαλικής υγείας, τα παραπάνω λειτουργούν ως διαπιστευτήρια της αγάπης σου για εκείνον χωρίς να γίνεσαι φορτική.

Ο παλιός κανόνας: Αν τον έχεις απατήσει πρέπει να του το πεις

Ο νέος κανόνας: Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση

Μεταξύ μας, η απιστία είναι μία καθαρά εγωιστική πράξη- όπως και η εξομολόγηση της. Η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος μπορεί να πληγώσει πάρα πολύ τα άτομα που αγαπάς, καθώς και όλους όσοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη κατάσταση, διατείνονται Αμερικανοί ψυχοθεραπευτές. Αν του το πεις, μπορεί να ανακουφιστείς από τις τύψεις και τις Ερινύες που σε κυνηγούν, αλλά αυτό θα κρατήσει για λίγο. Μη ξεχνάς ότι η παραδοχή της απιστίας θα έχει συνέπειες στη σχέση σου: η εμπιστοσύνη του συντρόφου σου σε εσένα θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα, ενώ, μπορεί να ανασύρει τις κρυμμένες του ανασφάλειες και να αρχίσει να νιώθει ότι είναι ανίκανος να ανταπεξέλθει στις επιθυμίες σου. Επιπλέον, η εξομολόγηση ενός… στραβοπατήματος συχνά καταλήγει σε έναν άσχημο χωρισμό. Αν, λοιπόν, θεωρείς ότι είσαι θέση να βάλεις τέρμα στις... παράλληλες δραστηριότητες σου και να αντιμετωπίσεις τη δυσλειτουργική σχέση, που σε έριξε στην αγκαλιά ενός «ξένου», δεν χρειάζεται να ομολογήσεις τίποτα. Έτσι δεν θα επιβαρύνεις τη θέση σου και κυρίως δεν θα πληγώσεις τον σύντροφό σου.

Ο παλιός κανόνας: Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, δεν πρέπει να προσποιείσαι ότι έχεις οργασμό.

Ο νέος κανόνας: Μια επιτηδευμένη «παράσταση» μία στο τόσο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Αν η σεξουαλική σας ζωή είναι παραπάνω από ικανοποιητική, τότε δεν πειράζει αν προσποιείσαι καμία φορά οργασμό. Γιατί; Πολύ απλά γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνεις την ερωτική επαφή. Απλά, η κορύφωση δεν γίνεται να είναι πάντα κομμάτι της. Ωστόσο, αν η έλλειψη οργασμού είναι δεδομένη στη σχέση, τότε είναι καλύτερο να σταματήσεις τις παραστάσεις για να του περάσεις το μήνυμα. Ο λόγος; Έτσι, τον ενθαρρύνεις να κάνει όσα δεν σου αρέσουν και δεν μπορούν να σου προσφέρουν την πολυπόθητη ευχαρίστηση. Είναι καλύτερο, λοιπόν, να μπεις στη διαδικασία να του επικοινωνήσεις τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σου, για να αυξήσεις τις πιθανότητες να χτυπήσεις… κόκκινο.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.