Skip to main content

SEX

Αυτή είναι ΟΛΗ η αλήθεια για τον (μεγάλο) οργασμό

Άγγιξε την κορυφή!


Φύλλις Νικολάου

Για τη γιαγιά σου ήταν ταμπού να μιλήσει για το σεξ, ακόμα κι αν αυτό γινόταν στα πλαίσια του γάμου της, ενώ το να παραδεχτεί ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του ήταν αμαρτία προς εξομολόγηση. Πλέον, αυτές οι αντιλήψεις έχουν καταρριφθεί πλήρως και οι γυναίκες αναζητούν ανοιχτά την… πολυπόθητη ευχαρίστηση. Κι επειδή είναι πολύ πιθανό να νομίζεις ότι ο οργασμός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διαδεδομένο αστικό μύθο που δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ, διάβασε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να μάθεις τι ισχύει στην πραγματικότητα.

«Δυσκολεύομαι αρκετά να έρθω σε οργασμό και εκνευρίζομαι που είναι τόσο εύκολο για εκείνον»

Αλήθεια. Παρότι θα θέλαμε πολύ να σε πληροφορήσουμε για το αντίθετο, η πραγματικότητα είναι ότι οι γυναίκες έχουν πιο σπάνια οργασμό σε σχέση με τους άνδρες. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 18,418 σεξουαλικά ενεργούς άνδρες και γυναίκες, το 64% των ανδρών απάντησαν ότι έχουν πάντα ή συχνά οργασμό σε αντίθεση με το αντίστοιχο 32% των γυναικών. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους -τόσο συγκυριακούς όσο και κοινωνικούς. Καταρχάς, οι γυναίκες αναφέρουν μικρότερη συχνότητα σεξουαλικών επαφών σε σχέση με τους άνδρες καθώς εκπαιδεύονται λιγότερο σεξουαλικά σε σχέση με εκείνους ενώ θεωρείται ακόμη κοινωνικά μεμπτό να ασχολούνται με το σεξ. Επιπλέον, οι γυναίκες δεν δέχονται αμέριστη προσοχή από το σύντροφο τους κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Αυτό το στοιχείο είναι εξαιρετικής σημασίας γιατί η έλλειψη προσοχής μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λιγότερο άνετα. Το αποτέλεσμα; Δεν μπορείς να χαλαρώσεις και έτσι δεν…αποδίδεις!

«Ο οργασμός δεν μπορεί να μου προσφέρει τίποτα άλλο πέρα από ένα έντονο και στιγμιαίο αίσθημα ευχαρίστησης»

Μύθος. Εδώ κάνεις λάθος καθώς ο οργανισμός και η ψυχολογία σου λαμβάνουν πάρα πολλά οφέλη από τον οργασμό. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά θνησιμότητας μειώνονται κατά 50% αν έχεις συχνούς οργασμούς (περίπου 2 φορές την εβδομάδα), Επίσης, περιορίζονται σημαντικά οι πιθανότητες να παρουσιάσεις καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Και αν αυτοί οι λόγοι δεν σου φαίνονται αρκετοί για να συνεχίσεις την αναζήτηση του σημείου G, μάθε πόσο ευεργετικός μπορεί να γίνει ο οργασμός για την ψυχική και πνευματική σου υγεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια του απελευθερώνεις οξυτοκίνη (την ορμόνη της οικειότητας) και ενδορφίνες (τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού σου) με αποτέλεσμα να σε χαλαρώνει βιολογικά και πνευματικά για αρκετή ώρα μετά το τέλος της ερωτικής επαφής. Δρα, λοιπόν, σα γιατρικό για την καταπολέμηση παθήσεων όπως η μελαγχολία, το στρες και οι χρόνιες ημικρανίες.

«Μεγαλώνω και νιώθω ότι πρέπει να αποχαιρετήσω οριστικά την ιδέα του οργασμού»

Μύθος. Όσο μεγαλώνεις, μπορεί να νιώθεις ότι οι ευκαιρίες σου για πλήρη ικανοποίηση εξανεμίζονται. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει φως στο τούνελ και ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά σου – τουλάχιστον σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόσφατες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η δυνατότητα και η συχνότητα οργασμού αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτον, είναι γεγονός ότι μεγαλώνοντας εξοικειώνεσαι ολοένα και περισσότερο με το σώμα σου, την εικόνα και την ανατομία του. Παράλληλα, με την πάροδο των χρόνων, αρχίζεις να διερευνάς περισσότερο τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Έτσι, γνωρίζεις καλύτερα τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Γίνεσαι, λοιπόν, πιο δεκτική στην ιδέα του να επικοινωνήσεις ανοιχτά τις επιθυμίες σου στο σύντροφο σου αλλά και να χρησιμοποιήσεις διάφορα ερωτικά βοηθήματα για να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή.

«Ωραίο το περιστασιακό σεξ, αλλά νιώθω μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση όταν έχω σταθερό σύντροφο»

Αλήθεια. Μπορεί η ιδέα ενός «καυτού» one night stand με τον μυστηριώδη άγνωστο που γνώρισες στο bar να σου φαίνεται ελκυστική αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό οι υψηλές προσδοκίες σου να διαψευσθούν. Σε μία πρόσφατη έρευνα, σεξουαλικά ενεργοί άντρες και γυναίκες ανέφεραν ότι απολαμβάνουν πιο συχνούς και έντονους οργασμούς όταν βρίσκονται σε σχέση παρά όταν κάνουν περιστασιακό σεξ. Επίσης, είναι γεγονός ότι η διάρκεια της σχέσης συσχετίζεται άμεσα με τον οργασμό: όσα περισσότερα χρόνια είσαι με κάποιον τόσο καλύτερα περνάς μαζί του ερωτικά. Τέλος, αν συνεχίζεις να υποστηρίζεις ένθερμα την κοινή αντίληψη ότι «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα», σου έχουμε νέα. Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι οι παντρεμένοι άντρες και γυναίκες δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι σεξουαλικά και έχουν μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών σε σχέση με τα άτομα που διατηρούν κάποια σοβαρή ή ελεύθερη σχέση.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός