Skip to main content

SEX

7+1 περίεργα πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις για το sex

Λύσε το μυστήριο!


Φύλλις Νικολάου

Νομίζεις ότι μπορείς να διδάξεις άνετα το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης; Μάλλον ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς! Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, η συχνότητα με την οποία η μέση γυναίκα κάνει σεξ, κυμαίνεται κάπου ανάμεσα σε μερικές φορές την εβδομάδα έως και μερικές φορές το μήνα.

Ωστόσο, παρά την όποια εμπειρία τους, οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν… σκράπες στο σεξ, καθώς φαίνεται ότι δεν κατανοούν απόλυτα τι πραγματικά συμβαίνει κάτω από τα σεντόνια. Και με αυτό εννοούμε ότι έχουν πληθώρα αποριών, όπως γιατί ορισμένα πράγματα μάς αρέσουν στο κρεβάτι και άλλα όχι, ή γιατί το κορμί μας λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο όταν διεγείρεται, κ.λπ.

Εμείς ψάξαμε και σου αποκαλύπτουμε:

1. Γιατί οι μπότες σε κάνουν να νιώθεις σέξι...

Κάθε γυναίκα μεταμορφώνεται όταν φοράει τις αγαπημένες της μπότες. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Υπάρχει έντονος συμβολισμός σε ό,τι αφορά τις ψηλές μπότες. Πολλά άτομα τις έχουν υποσυνείδητα συνδέσει με ποπ σταρ, πειρατές ή ακόμα και στρατιώτες. Εξαιτίας λοιπόν αυτών των συνειρμών, οι μπότες δίνουν μία αίσθηση προστασίας, δύναμης και εξουσίας, με αποτέλεσμα όταν τις φοράς να νιώθεις πιο δυναμική και σέξι από ποτέ, τονίζουν Αμερικανοί σεξολόγοι.
 

2. Γιατί μαζί του ξυπνάει και η… ζούγκλα!

Η πρωινή στύση των αντρών οφείλεται στο γεγονός ότι η έκκριση τεστοστερόνης φτάνει στα υψηλότερα επίπεδά της κατά τις πρωινές ώρες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο σύντροφός σου νιώθει απαραίτητα την ανάγκη να εκμεταλλευτεί αυτές τις ειδικές περιστάσεις. Μάλιστα, η αυξημένη τεστοστερόνη είναι υπαίτια για τη σχετικά μικρή διάρκεια του πρωινού σεξ.

3. Γιατί οι άντρες δεν ντρέπονται για το σώμα τους...

Σίγουρα το καλοκαίρι έχεις πιάσει τον εαυτό σου να παρατηρεί τον δασύτριχο τύπο με τα (αρκετά) παραπάνω κιλά που περπατάει με άνεση στην παραλία, χωρίς ενοχές για το σώμα του. Σε αντίθεση με τη μέση γυναίκα, οι άντρες μεγαλώνουν με τη θεώρηση ότι τα χρήματα ή η κοινωνική τους θέση –και όχι η εμφάνιση- τους κάνουν θελκτικούς και επιθυμητούς στο αντίθετο φύλο, υποστηρίζουν οι κοινωνικοί ψυχολόγοι.

4. Γιατί θεωρείτε και οι δυο τη Μόνικα Μπελούτσι σέξι...

Κι όμως, υπάρχουν πολλές γυναίκες που βρίσκουν τις γυναικείες καμπύλες εξαιρετικά θελκτικές. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Αντίθετα, πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση. Μεγαλώνοντας, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε το γυναικείο σώμα ως το κατεξοχήν σύμβολο ερωτισμού. Επομένως, όταν βλέπεις μια σέξι η γυναίκα στο δρόμο, ο εγκέφαλός σου αυτόματα συσχετίζει αυτήν την εικόνα με το σεξ.

5. Γιατί εκείνος κοιμάται μετά το σεξ

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται όταν το ταίρι τους πέφτει σε λήθαργο μετά το σεξ. Για τους άντρες ο οργασμός αποτελεί κυριολεκτικά την τελευταία πράξη του έργου, για τις γυναίκες όμως, όχι. Ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, o γυναικείος οργανισμός χρειάζεται περίπου 15 με 30 λεπτά για να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία. Για παράδειγμα, οι παλμοί, η αναπνοή και η πίεση επανέρχονται στα κανονικά τους επίπεδα, ενώ η μήτρα και ο κόλπος συστέλλονται.

6. Γιατί πρέπει να σταματήσεις να το ψάχνεις!

Και εννοούμε το σημείο G, που πήρε την ονομασία του από τον δρα Ernst Gräfenberg. Ο τελευταίος, το 1950, παρατήρησε ότι ορισμένες ασθενείς του ανέφεραν μεγάλη απόλαυση όταν διεγειρόταν το μπροστινό τοίχωμα του κόλπου τους. Από τότε μεγάλος αριθμός γυναικών βγήκε στο κυνήγι για τον «χαμένο» οργασμό. Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι οι ειδικοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί αυτούς τους έντονους οργασμούς. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το σημείο G βρίσκεται στη βάση της κλειτορίδας, στο σημείο που η τελευταία διασταυρώνεται με την κορυφή της ουρήθρας. Άλλοι, πάλι, θεωρούν ότι έχει παρόμοια λειτουργία με τον ανδρικό προστάτη και ότι το σημείο G έχεις τις δικές του ανεξάρτητες ιδιότητες. Και έπειτα, υπάρχουν επιστήμονες όπως ο δρ Terrence Hines, ο οποίος σε άρθρο του στο «The American Journal of Obstetrics and Gynecology» περιέγραψε το σημείο G ως «ένα είδος UFO που έχει αναλυθεί και έχει συζητηθεί πολύ, χωρίς να έχει αποδειχθεί ποτέ τίποτα για τη λειτουργία του». Με άλλα λόγια, αν δεν το έχεις ήδη βρει, δεν έγινε και τίποτα! 

7. Τι έχεις κοινό με έναν... καρχαρία! 

Κι όμως, τα κολπικά υγρά αποτελούνται από πολλά και διαφορετικά συστατικά: από νερό και λακτικό οξύ μέχρι σκουαλένιο, μία ουσία που συναντάται (και) στο συκώτι του καρχαρία. Κάθε συστατικό συμβάλλει στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας ανάμεσα στους μύκητες και τα βακτήρια που κατοικοεδρεύουν στον κόλπο.  Πώς λειτουργούν; Ακριβώς όπως ο ιδρώτας. Τα τείχη του κόλπου αποβάλλουν συνέχεια υγρασία προκειμένου να διατηρήσουν την υγεία του, ενώ κατά τη διάρκεια της διέγερσης ο όγκος των εκκρινόμενων υγρών αυξάνεται. Οι περισσότερες γυναίκες δεν παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας. Η ξηρότητα στην περιοχή όμως μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αφυδάτωση ή οι ορμονικές διαταραχές.

8. Γιατί σου αρέσει το –κυριολεκτικά– φανταστικό σεξ...

Αναρωτιέσαι ποτέ γιατί στις φαντασιώσεις σου συχνά κάνεις πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες βρίσκεις σοκαριστικά και ενδεχομένως ανεπίτρεπτα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς ακόμα και στις πιο τρελές φαντασιώσεις σου διατηρείς τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να μη νιώθεις ότι απειλείται η τάξη των πραγμάτων και επομένως να αφήνεσαι με ασφάλεια στην αίσθηση που σου δημιουργεί μια υποθετική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.