Skip to main content

SEX

Masters of Sex: Κάν’το επιστήμη με ΑΥΤΑ τα κόλπα

Έτοιμη για νέες (σεξο)περιπέτειες;


Φύλλις Νικολάου

Το γνωρίζεις ήδη: μια δραστήρια και ικανοποιητική ερωτική ζωή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα που διαθέτεις για να διατηρείς τόσο την επαφή με το σύντροφό σου όσο και την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη. Ωστόσο, το καλό σεξ -όπως και τα περισσότερα πράγματα- απαιτεί αρκετή προσπάθεια και ακόμα περισσότερη δουλειά. Κι αν έχεις πεσμένη διάθεση για σεξ, εμείς σου αποκαλύπτουμε πώς θα γίνεις μάστερ στο κρεβάτι ανάλογα με την αιτία που απειλεί τη λίμπιντό σου.

1. Αν η  τεστοστερόνη σου έχει πέσει χαμηλά

Ίσως και εσύ να ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών που θεωρούν την τεστοστερόνη μια αμιγώς αντρική ορμόνη. Ωστόσο, φαίνεται ότι μικρές ποσότητες της εν λόγω ορμόνης πυροδοτούν και τη δική σου ερωτική επιθυμία. Δυστυχώς, κάπου μετά τα 40, τα επίπεδα τεστοστερόνης περιορίζονται σημαντικά στο γυναικείο οργανισμό γεγονός που παρασύρει και τη λίμπιντό σου. Μη βιαστείς να θεωρήσεις ότι η ορμονοθεραπεία είναι μονόδρομος στην προκειμένη περίπτωση. Αρχικά απαιτείται μία επίσκεψη στο γυναικολόγο και ένας απλός αιματολογικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι υπεύθυνα για τη μειωμένη ερωτική σου διάθεση.

Από μηχανής θεός: Τα «μαγικά» βοτανικά. Σύμφωνα τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Rutgers,  τα σκευάσματα που περιέχουν πιπερόριζα, gingko biloba, βιταμίνες και μέταλλα είναι ιδανικά για να ξυπνήσουν την ερωτική σου διάθεση. Σύμφωνα με έρευνες τους, αυτά τα συμπληρώματα ανεβάζουν την ερωτική διάθεση αυξάνοντας τη ευαισθησία της κλειτορίδας και τη συχνότητα των οργασμών. Μάλιστα, μια από αυτές έδειξε ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν κάποιο αντίστοιχο σκεύασμα για 4 συνεχόμενες εβδομάδες αναφέρουν βελτίωση της σεξουαλικής εμπειρίας τους έως και 74%. Παράλληλα, άλλες έρευνες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα και στους άντρες.

2. Αν δεν συγκεντρώνεσαι στην (ερωτική) πράξη

Και σε αυτό δεν φταίει μόνο ότι σκέφτεσαι εμμονικά τι έχεις να κάνεις αύριο ούτε οι ερωτικές επιδόσεις του συντρόφου σου. Αντίθετα, φαίνεται ότι φταίει το φύλο σου μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς, ο γυναικείος εγκέφαλος παραμένει εξαιρετικά δραστήριος κατά τη διάρκεια του σεξ. Ο λόγος; Οι γυναίκες εκκρίνουν χαμηλότερες ποσότητες ντοπαμίνης, της ουσίας που συνδέεται με την επιθυμία επιβράβευσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, φυσικά, η επιβράβευση δεν είναι άλλη από τον οργασμό. Κι όχι μόνο αυτό: η ντοπαμίνη είναι εν μέρει υπεύθυνη για την ερωτική διέγερση αφού ενισχύει την αισθητηριακή ευαισθησία των γεννητικών οργάνων. Με άλλα λόγια, τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό, είτε οφείλονται σε χρόνιο στρες είτε σε κάποια άλλη ιατρική κατάσταση, σε κάνουν να χάνεις -κυριολεκτικά- το μυαλό σου κατά τη διάρκεια της πράξης.

Από μηχανής θεός: Η ορμονοθεραπεία. Η ορμόνη διϋδροεπιανδροστερόνη (γνωστή ως DHEA) ενδέχεται να ενισχύει την παραγωγή ντοπαμίνης αλλά και να εντείνει φυσιολογικά την ερωτική επιθυμία και τη συγκέντρωσή σου λίγο πριν τον οργασμό. Μάλιστα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Women’s Health & Gender-Based Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 300 mg DHEA μία ώρα πριν το σεξ αρκούν για να κάνουν την πνευματική και βιολογική διέγερση σου να αγγίξει την κορυφή.

3. Αν δυσκολεύεσαι να αγγίξεις την κορυφή

Οι περισσότερες γυναίκες προβάλλουν το στρες ως εξήγηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αντίθετα, οι ειδικοί διατείνονται ότι συχνά οι λόγοι είναι οργανικοί. Για παράδειγμα, η μικρή ροή αίματος στα γεννητικά όργανα που προκαλείται από διάφορες καταστάσεις όπως ο διαβήτης και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, η μείωση του ρυθμού παραγωγής των ορμονών κατά την εμμηνόπαυση αλλά και το κάπνισμα που περιορίζει την ελαστικότητα των αγγείων θέτουν σημαντικά εμπόδια στο δρόμο για τον οργασμό.

Από μηχανής θεός: L-αργινίνη. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, μίας χημικής ουσίας που απελευθερώνεται στα νεύρα που περιβάλλουν τα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια της ερωτικής διέγερσης ενισχύοντας τη ροή του αίματος σε αυτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτούνται περίπου 1,000-3,000 mg L-αργινίνης πριν το σεξ για να φτάσεις στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.

4. Αν περνάς περιόδους ξηρασίας

Τα εσωτερικά τοιχώματα του κόλπου είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στα οιστρογόνα. Έτσι, κατά την προκλιμακτήριο, ο γυναικείος οργανισμός διαθέτει λιγότερη υγρασία τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του σεξ. Σε μερικές περιπτώσεις, η θεραπεία με ορμόνες είναι η καλύτερη λύση, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές.

Από μηχανής θεός: Το κατάλληλο λιπαντικό. Αυτό, μάλιστα, καλό θα ήταν να περιέχει έλαια βοτάνων τα οποία διεγείρουν τα νεύρα και τα αγγεία με αποτέλεσμα να ενισχύουν την διέγερση στην περιοχή. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy οι γυναίκες 31-57 ετών που χρησιμοποιούν κάποιο αντίστοιχο σκεύασμα 5 φορές για 2-3 εβδομάδες αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σημαντική βελτίωση στην απόλαυση που νιώθουν κατά την ερωτική πράξη ακόμα κι αν λαμβάνουν ανασταλτικά για την λίμπιντό τους αντικαταθλιπτικά χάπια ή εμφανίζουν κάποιου είδους σεξουαλική δυσλειτουργία.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.