Skip to main content

SEX

Λες όχι στο σεξ γιατί είσαι κουρασμένη; Να τι να κάνεις

Βάλε οριστικό τέλος στην πεσμένη λίμπιντο.


Φύλλις Νικολάου

Είναι γεγονός ότι για τους άντρες το σεξ είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση: για παράδειγμα, η λίμπιντο τους παραμένει «ακλόνητη» απέναντι στις αντίξοες περιστάσεις συγκριτικά με τη γυναικεία. Κι η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από τι σου προκαλεί το αίσθημα κόπωσης (π.χ. η αϋπνία, το ξενύχτι), η σωματική και ψυχολογική εξάντληση δεν λειτουργεί ακριβώς αφροδισιακά. Αντίθετα, το μόνο που ενισχύει είναι την επιθυμία σου να πέσεις για ύπνο. Τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις τα δεδομένα; Για αρχή, συνέχισε να διαβάσεις.

*Αναζήτησε το «χαμένο» χρόνο. Σίγουρα ξέρεις πόσο σημαντικό είναι το σεξ για τη σχέση σου. Στις μέρες μας, όλοι υποφέρουμε από έλλειψη χρόνου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον σύντροφο σου και τη σχέση σας. Πρέπει να μάθεις να δίνεις προτεραιότητα στα πράγματα που έχουν ουσιαστική σημασία και κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένη. Οπότε, καλό θα ήταν να κλείσεις την τηλεόραση και να αρχίσεις να ασχολείσαι λιγάκι παραπάνω με τον αγαπημένο σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να βρεις χρόνο αποκλειστικά για σεξ, τονίζουν οι Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Wisconsin- Madison.

* Κάν’το (και) μετά το γυμναστήριο. Τα περισσότερα άτομα που ασκούνται λίγο πριν ξαπλώσουν, αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Αν, λοιπόν, ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείς την ευεξία και την ενέργεια που νιώθεις μετά το μάθημα pilates. Το σώμα σου βρίσκεται σε εγρήγορση για περίπου 35-40 λεπτά μετά την άσκηση καθώς, χάρη σε αυτή, διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενισχύονται οι νοητικές λειτουργίες και, κυρίως, βελτιώνεται η διάθεσή σου, διατείνονται αμερικανοί ειδικοί.

*Ώρα για συμβιβασμό. Μήπως κάθε φορά που ο αγαπημένος σου υπονοεί ή δηλώνει ότι θέλει να κάνετε έρωτα, εσύ εκνευρίζεσαι γιατί δεν καταλαβαίνει καθόλου πόσο κουραστική ήταν η μέρα σου; Ωστόσο, πρέπει να είσαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο του συμβιβασμού. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να ικανοποιήσεις τον σύντροφο σου, εφόσον δεν έχεις όρεξη για σεξ. Για παράδειγμα, μπορείς να του δείξεις την τρυφερότητά σου προσφέροντάς του ένα μασάζ που θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει αλλά και να εκτονώσει την ερωτική ενέργεια του.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM