Skip to main content

SEX

Πονάς στο σεξ; Να τι μπορείς να κάνεις

Υποφέρεις, υποφέρεις πολύ όταν κάνεις σεξ; Μάθε τα πάντα για αυτό που σου συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσεις.


Φύλλις Νικολάου

Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί -και πρέπει- να βασίζεται στην άνεση και την ευχαρίστηση. Τι γίνεται όμως όταν η απόλαυση που σου χαρίζει το αγαπημένο ενήλικο σπορ όλων μας μετατρέπεται σε… αληθινή κόλαση; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις γιατί σου συμβαίνει και πώς θα το ξεπέρασεις.

Ο υπαίτιος: Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ ενδέχεται να εμφανίζεις το σύνδρομο Vulvodynia, το οποίο σχετίζεται με χρόνια δυσφορία στην περιοχή του αιδοίου, στην είσοδο του κόλπου και της ουρήθρας. Μάλιστα, το 2010, με το τέλος της εκτενέστερης έρευνας για τη σεξουαλική ζωή των Αμερικανών που διήρκησε μια 20ετία, το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα παρουσίασε αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία το παραπάνω σύνδρομο πλήττει το 30% των γυναικών.

«Πρόκειται για ένα σοκαριστικό νούμερο. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι απασχολούσε ένα τόσο υψηλό ποσοστό», παραδέχτηκε η Herbenick, διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Προώθησης Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ, καθώς «ο πόνος στη διάρκεια του σεξ σχετίζεται συνήθως με τις άτσαλες προσκρούσεις του πέους στον τράχηλο και την έλλειψη επαρκών προκαταρκτικών παιχνιδιών». Πολλές γυναίκες, όμως, αναφέρουν έναν γενικευμένο, οξύ πόνο που περιγράφεται και σαν απότομο τσίμπημα ή και κάψιμο. Τουλάχιστον δε μία στις πέντε γυναίκες βιώνει αυτήν την οδυνηρή εμπειρία, ενώ υπολογίζεται ότι 6.000.000 υποφέρουν από το σύνδρομο Vulvodynia.

Τι μπορείς να κάνεις: Απευθύνσου στο γυναικολόγο σου. Τα αίτια του συνδρόμου παραμένουν άγνωστα, ωστόσο μία λεπτομερής ιατρική εξέταση μπορεί να αποκλείσει άλλες πιθανότητες, όπως δερματικές ασθένειες, φλεγμονές, μολύνσεις ή συμπίεση των νεύρων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Πρέπει δε να είσαι επίμονη! Έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έδειξε ότι, κατά μέσο όρο, μία γυναίκα πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον τρεις γυναικολόγους μέχρι να βρει τη ρίζα του προβλήματος (δυστυχώς, το 40% των περιπτώσεων παραμένει αδιάγνωστο). Όσο για τη θεραπεία περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων και την τοπική χρήση αλοιφών κ.ά.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ