Το sex προκαλεί εμφράγματα; - AllYou.gr

Search

Το sex προκαλεί εμφράγματα;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το σεξ… ανάβει τα αίματα, είναι όμως αρκετά επικίνδυνο για να οδηγήσει στα επείγοντα; Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση! 

> SEX ::
19 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο πιθανό είναι να πάθει κάποιος έμφραγμα κατά τη διάρκεια του σεξ και μάλιστα να είναι το σεξ η αιτία του επεισοδίου;

Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, υποστηρίζουν οι ειδικοί, εκτός αν υπάρχει υποκείμενο πρόβλημα με την καρδιά που δεν έχει διαγνωσθεί ή αν το άτομο πάσχει από διαβήτη.

Μάλιστα, ερευνητές από τη Μασαχουσέτη διαπίστωσαν ότι το σεξ ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία στους άνδρες. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι το σεξ δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 50%.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Cardiology.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα οφέλη του σεξ για την καρδιά προκύπτουν τόσο από τη σωματική όσο και από τη συναισθηματική του επίδραση στον οργανισμό μας. Εκτός από τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, το σεξ μειώνει το στρες και συμβάλλει στην ψυχική μας ανάταση.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!