Skip to main content

SEX

Αυτός είναι ο τρόπος που η τηλεόραση επηρεάζει τη γονιμότητα του καλού σου

Εκείνος μπορεί να αγαπάει την τηλεόραση. Το σπέρμα του όχι.


Φύλλις Νικολάου

Δεν θα μας φανεί περίεργο αν μας πεις ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πόσο… γόνιμος είναι ο καλός σου – εκτός, βέβαια, κι αν έχετε ήδη μπει στη διαδικασία να μεγαλώσετε την οικογένειά σας. Ωστόσο, νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Epidemiology προειδοποιεί ότι οι πιθανότητες να σας επισκεφθεί ο πελαργός εξανεμίζονται όσο ο καλός σου επιμένει να περνάει πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες για τις καθημερινές συνήθειες 1.200 υγιών άντρες, ηλικίας έως 40 ετών από το πόσες ώρες συνήθιζαν να παρακολουθούν τηλεόραση μέχρι το πόση ώρα ασκούνταν καθημερινά. Επιπλέον, υπέβαλλαν τους συμμετέχοντες σε αιματολογικές εξετάσεις και τους πήραν δείγμα σπέρματος.

Αναλύοντας τα παραπάνω στοιχεία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: οι άντρες που δήλωναν φανατικοί της τηλεόρασης είχαν πιο «αδύναμο» σπέρμα συγκριτικά με εκείνους που δεν υπέκυπταν καθόλου στον πειρασμό του ζάπιγνκ. Συγκεκριμένα, ο όγκος του σπέρματος της πρώτης ομάδας ήταν κατά 22% μικρότερος από εκείνος της δεύτερης. Επιπλέον, οι δηλωμένοι τηλεορασάκηδες εμφανίζουν σημαντική πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα τους συγκριτικά με εκείνους που δεν κολλάνε με τις ώρες μπροστά στη μικρή οθόνη.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, «η αδράνεια σχετίζεται με υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες, τα οποία συνδέονται με χαμηλή παραγωγή σπερματοζωαρίων».

Παρόλα αυτά, η χαμηλή πυκνότητα σπερματοζωαρίων φαίνεται ότι σχετίζεται αποκλειστικά με την τηλεόραση μιας και η παραγωγή τους παραμένει φυσιολογική  στα μέλη του ισχυρού φύλου που περνούν αντίστοιχες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.