Αυτός είναι ο τρόπος που η τηλεόραση επηρεάζει τη γονιμότητα του καλού σου - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο τρόπος που η τηλεόραση επηρεάζει τη γονιμότητα του καλού σου

Εκείνος μπορεί να αγαπάει την τηλεόραση. Το σπέρμα του όχι.

> SEX ::
08 Οκτωβρίου 2016

Δεν θα μας φανεί περίεργο αν μας πεις ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πόσο… γόνιμος είναι ο καλός σου – εκτός, βέβαια, κι αν έχετε ήδη μπει στη διαδικασία να μεγαλώσετε την οικογένειά σας. Ωστόσο, νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Epidemiology προειδοποιεί ότι οι πιθανότητες να σας επισκεφθεί ο πελαργός εξανεμίζονται όσο ο καλός σου επιμένει να περνάει πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες για τις καθημερινές συνήθειες 1.200 υγιών άντρες, ηλικίας έως 40 ετών από το πόσες ώρες συνήθιζαν να παρακολουθούν τηλεόραση μέχρι το πόση ώρα ασκούνταν καθημερινά. Επιπλέον, υπέβαλλαν τους συμμετέχοντες σε αιματολογικές εξετάσεις και τους πήραν δείγμα σπέρματος.

Αναλύοντας τα παραπάνω στοιχεία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: οι άντρες που δήλωναν φανατικοί της τηλεόρασης είχαν πιο «αδύναμο» σπέρμα συγκριτικά με εκείνους που δεν υπέκυπταν καθόλου στον πειρασμό του ζάπιγνκ. Συγκεκριμένα, ο όγκος του σπέρματος της πρώτης ομάδας ήταν κατά 22% μικρότερος από εκείνος της δεύτερης. Επιπλέον, οι δηλωμένοι τηλεορασάκηδες εμφανίζουν σημαντική πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα τους συγκριτικά με εκείνους που δεν κολλάνε με τις ώρες μπροστά στη μικρή οθόνη.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, «η αδράνεια σχετίζεται με υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες, τα οποία συνδέονται με χαμηλή παραγωγή σπερματοζωαρίων».

Παρόλα αυτά, η χαμηλή πυκνότητα σπερματοζωαρίων φαίνεται ότι σχετίζεται αποκλειστικά με την τηλεόραση μιας και η παραγωγή τους παραμένει φυσιολογική  στα μέλη του ισχυρού φύλου που περνούν αντίστοιχες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 τρόποι να αποφύγεις τον πονοκέφαλο από το κρασί

Οι γιορτές έρχονται και ο πονοκέφαλος δεν χρειάζεται να σου στερεί μερικά ποτηράκια κρασί.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί παγώνουν τα δάχτυλά σου;

Κρύα χέρια ακόμα και μέσα στο σπίτι; Να τι μπορεί να φταίει.
DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!